Tu cum îți alegi soluția prin care monitorizezi flota auto?

75

Cu toții știm că flota auto a unei companii este cea mai mare consumatoare de resurse. Când spunem resurse, ne referim la cea care este mai greu de obținut, și anume, banii. Cum poate o soluție de monitorizare gps să te ajute să scazi costurile și să economisești? Răspunsul la această întrebare îl vom descoperi în cele ce urmează.

Descarcă Ghidul de optimizare a flotei auto în 9 pași și află cum să alegi cea mai bună soluție de monitorizare pentru flota ta!

Totul începe de la montarea unui simplu gps auto. Un dispozitiv atât de mic poate să revoluționeze modul în care gestionezi toata activitatea flotei tale sau felul în care abordezi bugetul alocat acesteia.

 

Care sunt principale funcționalități pe care trebuie să le aibă un sistem de monitorizare?

Putem afirma cu certitudine că functionalitatea cea mai importantă este cea care permite monitorizarea consumului de combustibil. Poate te întrebi de ce. Consum de combustibil reprezintă aproximativ 50% din costul generat de exploatarea vehiculelor. Pare cam mult, nu-i așa? Însă această cifra se poate schimba.

Folosirea sistemelor de monitorizare gps a vehiculelor din flota pentru urmărirea consumului de combustibil funcționeaza prin conectarea acestora la computerul de bord al mașinii. Prin acest procedeu, sistemul primește informații despre turație, kilometrii parcurși, alimentări, nivelul de carburant din rezervor și consumul. Aceste date sunt foarte importante deoarece te ajută să ai o viziune asupra modului de exploatare al mașinii, dacă au fost făcute alimentări neautorizate sau dacă a avut loc un furt de combustibil. Având toate aceste date la îndemînă, tu poți acționa rapid și informat asupra oricăror factori neprevăzuți.

O altă componentă importantă a unui sistem de monitorizare este posibilitatea monitorizării comportamentului șoferului. De ce este important să faci asta?

Pentru eliminarea pierderilor datorate stilului de folosire a mașinii. Spre exemplu, orice activitatea de condus agresiv poate determina accidente, care, la rândul lor generează costuri, frânările bruște și accelerările determină costuri mai mari de mentenanță și consum ridicat de combustibil sau nerespectarea programului de lucru care crează întârzieri și, ca urmare, penalități.

Sistemul trebuie să fie rapid și precis, să transmita informațiile în timp real pentru a-ți da posibilitatea de reacție imadiată. De asemenea, sistemul trebuie să îți trimită alerte și notificări atunci când are lor o activitatea neautorizată asupra vehiculului sau expiră anumite documente.

Ai grijă ca soluția pe care o alegi să poată emite rapoarte despre activitatea flotei iar aceste rapoarte să conțină date care să te ajute să gestionezi mai bine activitatea și bugetul flotei tale.

Nu în ultimul rând, alege să folosești serviciile unei companii cu vechime pe piața serviciilor de managament de flotă și să fie o companie în care să ai încredere că va fi lângă tine atunci când ai nevoie.

Alege www.alarma.ro peste cea mai bună monitorizare, la cel mai bun preț!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.