Contabili, de ce ai nevoie de acestia pentru firma ta?

14

Contabili, de ce ai nevoie de acestia pentru firma ta?Complexitatea legislatiei fiscale si actualizarea constanta a regulilor de depunere fac dificila raspunderea contribuabilului in fata trezoreriei pentru sine, fara a recurge la ajutorul unui contabil.

Contabilii sunt ca medicii: daca o persoana este bolnava, poate lua o pastila si  se calmeaza durerea de cap, dar nu vor sti in profunzime daca au o boala.

Printre cele mai complexe tranzactii fiscale pentru persoane fizice si corporatii se numara emiterea de declaratii si deduceri anuale, au fost de acord expertii.

In declaratiile anuale contribuabilul trebuie sa ia in considerare toate veniturile si cheltuielile pentru anul respectiv, daca calculele contabile nu au fost facute bine luna de luna, in cele din urma ar putea avea probleme.

In plus, deducerile personale si de afaceri au noi limite si este necesar sa stim ce poate fi dedus si ce cheltuieli nu pot.

Este obisnuit ca persoanele fizice sa recurga ocazional sau sporadic la un contabil, prin urmare ei sunt cei care sunt cei mai reticenti in a plati taxe “corecte” pentru munca contabilului. “Este scump pentru ei.

Pe de alta parte, companiile care trebuie sa fie verificate pentru nivelul veniturilor lor trebuie sa solicite serviciile unui contabil pentru a face aceasta munca in ordine.

Contabilii se pot specializa in finante, economie, audit, fiscalitate si contabilitate generala.

Salariul  unui contabil  depinde de rolul pe care il va juca in companie sau ca profesionist independent, de responsabilitatea pe care o va avea, de experienta si de certificari.

Contabilii, pe langa faptul ca ajuta contribuabilul sa isi indeplineasca obligatiile fiscale, au rolul si  sa determine costurile si veniturile unei persoane sau ale unei companii.

Alege cel mai bun contabil

 1. Identificati ce nevoie aveti in compania dumneavoastra sau ca persoana fizica.
 2. Verificati cv-ul contabilului cu atentie si de asemenea intrebati daca este calificat si ce experienta are.
 3. Verificati daca este actualizat in legislatia fiscala si contabila. Daca face parte dintr-un colegiu sau institut de contabili la nivel local sau national etc.
 4. Intrebati despre gradul sau de studii si specializare.
 5. Daca observati orice practica proasta contabila in afacerea dumneavoastra sau in activitatea dumneavoastra de afaceri,  raportati-l la colegiul de contabili.

Alege cel mai bun contabil pentr firma ta :  https://www.realcont.ro/servicii-contabile.php.

Unele dintre functiile unui contabil fata de compania care il angajeaza includ urmatoarele:

 • Intocmeste si interpreteaza situatiile financiare companiei, pentru a facilita intelegerea acestora de catre echipa de management.
 • Implementeaza un sistem contabil convenabil obiectivelor companiei.
 • Verifica daca toate operatiunile financiare ale companiei sunt inregistrate in registrele contabile cu exactitate, complet fidele realitatii.
 • Verifica daca fiecare dintre obligatiile fiscale la care este supusa afacerea in functie de tipul de activitate economica, de intreprindere sau de element , sunt indeplinite.
 • Stabilirea unui protocol adecvat pentru inregistrarea tuturor activitatilor financiare ale societatii. In cazul in care se opteaza pentru un software de management, se insoteste antreprenorul pe tot parcursul procesului de implementare.
 • Supravegheaza si face propuneri legate de gestionarea bugetului, astfel incat acesta sa adere la realitatea companiei, clientului sau organizatiei, in conformitate cu legile in vigoare.

Iata mai multe motive pentru care un contabil bun este esential pentru firma ta

Conform specialistilor sunt mai multe tipuri de servicii de contabilitate pe care le poti alege pentru firma ta si care te vor ajuta in activitatea desfasurata. Este foarte important sa ai un contabil care sa te ajute sa legi firma de unitatile administrativ teritoriale si fiscale pentru a ajunge la rezultate pozitive.

Sunt mai multe tipuri de servicii de contabilitate pe care le poti lua de la un contabil:

 • Elaborarea planului de conturi personalizat tinand cont de specificul activitatii
 • Realizarea tuturor documentelor primare
 • Realizarea unui jurnal de cumparare si vanzare
 • Completarea unui registru pentru mijloacele pe care le folosesti in firma
 • Inregistrarea stocurilor si tinerea lor sub evidenta
 • Realizarea unor registre la banca si analiza depozitelor bancare
 • Intocmirea balantelor si registrului jurnal
 • Intocmirea situatiilor financiare anuale sau trimestriale
 • Realizarea si depunerea declaratiilor fiscale
 • Asistenta in cazul controalelor venite de la alte institutii ale statului
 • Asistenta in timpul controlului in general
 • Analiza afacerii si identificarea celor mai mari factori de risc care o pot pune in pericol
 • Consultanta cu privire la performantele si analizele de buget dar si la previziunile pentru bunul mers al unei afaceri.

Unele dintre cele mai bune servicii de contabilitate sunt in general prestate in cadrul companiilor de contabilitate cu ajutorul aplicatiilor specifice pe care specialistii le detin. De asemenea, exista si posibilitatea ca bazele de date sa fie consultate ori de cate ori clientul are nevoie.

Serviciile pentru contabilitate sunt cele care folosesc servicii ERP in cele mai multe cazuri si sunt caracterizate de cele mai multe ori de siguranta, acces la informatie si eficienta astfel incat fiecare utilizator sa se bucure de cele mai bune servicii si de informatie actualizata.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.