Cum iti refaci bugetul dupa concediul de vara, astfel incat sa fii cu ratele si datoriile la zi?

341
Publicitate

Concediul cu familia din timpul verii este asteptat atat de cei mari, cat si de cei mici. Unii oameni aleg sa isi petreaca concediul la mare, pe litoralul romanesc, in timp ce altii aleg sa si-l petreaca la munte, unii oameni trec granitele tarii, in timp ce altii prefera sa exploreze locuri din Romania pe care inca nu le-au vazut. Indiferent unde isi petrec concediul din timpul verii, este bine ca oamenii sa ia in calcul faptul ca la intoarcerea din concediu vor avea nevoie de bani pentru a-si plati datoriile, pentru a plati ratele la banci, creditele de nevoi personale sau ipotecare.

Desi in concediu oamenii au tendinta de a cheltui foarte mult, este bine sa incerce sa se stapaneasca pentru a nu exista repercursiuni negative apoi. In frenezia vacantei, oamenii sunt impulsivi si nu se gandesc la consecinte, dar specialistii KRUK Romania ii sfatuiesc sa tina cont de toate aspectele financiare care nu or sa dispara la intoarcerea din vacanta.

Publicitate

Folosirea cardului de credit in concediu – la limita dintre distractie si colaps financiar

Cei care nu au facut inca o prioritate din achitarea ratelor, trebuie sa ia in calcul aceasta optiune deoarece altfel se pot trezi ca raman restanti o luna sau doua si intervine imposibilitatea de a plati ratele din urma, din cauza cheltuielilor de vacanta. Folosirea unui card de credit in vacanta trebuie facuta cu prudenta, deoarece oamenii au tendinta de a scoate multi bani pentru a-si face placerile, pentru a achita nota de la restaurant, pentru a se plimba cu vaporul sau pentru a se distra fara a tine cont de consecinte.

Daca vor folosi un card de cumparaturi, utilizatorii trebuie sa efectueze un calcul precis al cheltuielilor, luand in considerare si timpul alocat pentru returnarea banilor si in ce fel interactioneaza acest credit cu ratele deja existente la banci. KRUK Planner este o aplicatie online care ii ajuta pe cei interesati de planificarea bugetului sa faca acest lucru ca la carte, indiferent unde se afla, astfel incat sa aiba o imagine clara asupra banilor cheltuiti si celor ramasi.

Achitarea ratelor inainte de concediu, o prioritate

Este bine ca inainte de a pleca in concediu, membrii familiei sa isi plateasca creditele la banci, sa plateasca unele datorii in avans si sa pastreze acasa o importanta suma de bani pe baza unui calcul facut pentru plata utilitatilor. Astfel, vor fi siguri ca la intoarcerea din concediu nu se vor simti mai depresivi, nu se vor confrunta cu scrisori primite de la banca si nu vor fi in incapacitatea platii datoriei.

O vacanta de vis poate fi realizata si cu bani putini, cheltuielile suplimentare pe imbracaminte si incaltaminte, pe suveniruri pentru intreaga familie, fiind limitate la minim. Echilibrarea bugetului personal este foarte importanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.