Cum prelungim durata de utilizare a anvelopelor?

6

Achizitionarea unui set de anvelope este o cheltuiala care pune presiune pe bugetele multor familii. Avand in vedere acest detaliu trebuie facut tot ceea ce este posibil pentru ca durata de utilizare a anvelopelor sa fie cat mai mare. De asemenea, achizitionarea unor anvelope ieftine din 2021 este un alt pas care trebuie parcurs pentru ca procesul de intretinere al autovehiculului sa nu realizeze o gaura in propriul buget. Exista solutii atat pentru prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor cat si pentru achizitionarea unor anvelope ieftine asa ca nu exista nici un motiv pentru care sa nu schimbam la timp anvelopele.

Sfaturi de care trebuie sa tinem cont pentru a putea prelungi durata de utilizare a anvelopelor

Fie ca este vorba despre anvelope iarna, vara sau all season, exista o serie de pasi care trebuie parcursi pentru a putea prelungi durata de utilizare a anvelopelor. Acestia nu sunt greu de realizat insa sunt foarte utili in ceea ce priveste utilizarea indelungata a anvelopelor. Pentru ca un proprietar de autovehicul sa se poata bucura de utilizarea indelungata a anvelopelor este necesar ca acesta sa realizeze urmatorii pasi:

  • Achizitionarea celor mai bune anvelope existente pe piata. Pentru ca un set de anvelope sa poata fi utilizat pentru o perioada lunga de timp este necesar ca, calitatea acestora in momentul achizitionarii sa fie perfecta. Astfel de anvelope pot fi achizitionate doar in cazul in care se realizeaza achizitia din magazine de specialitate.
  • Stilul de condus nu trebuie sa fie agresiv pentru ca accelereaza procesul de deteriorare al anvelopelor. Multi soferi sunt adeptii stilului de condus agresiv fie pentru ca se grabesc tot timpul sau pentru ca un astfel de stil de condus le ofera un nivel ridicat de adrenalina. Ceea ce trebuie sa inteleaga acesti soferi este ca acest tip de condus scade durata de utilizare a anvelopelor. De asemenea, si alte componente auto au de suferit de pe urma adoptarii unui astfel de stil de condus. Placutele de frana sunt un exemplu foarte bun in acest sens.
  • Evitarea gropilor. Cu toate ca evitarea gropilor este din ce in ce mai greu de realizat avand in vedere stadiul in care se afla infrastructura rutiera din tara noastra, este necesar sa incercam sa evitam gropile. Asta pentru a putea prelungi durata de utilizare a anvelopelor. Daca gropile nu pot fi evitate trebuie sa incercam macar sa nu intram in ele cu viteza.
  • Utilizarea frecventa a unui tratament pentru intretinerea anvelopelor. Un astfel de tratament poate fi achizitionat din orice magazin care este specializat in comercializarea componentelor si accesoriilor auto. Rolul acestuia este de a proteja anvelopa de factorii nocivi care contribuie la scaderea duratei de utilizare a acesteia.
  • Verificarea constanta a presiunii din anvelope. Scaderea acestui parametru sau chiar un nivel ridicat de presiune afecteaza durata de utilizara a anvelopelor. Asadar, constant, inainte de a porni la drum ar trebui sa verificam care este nivelul presiunii din anvelope. Este o verificare care se realizeaza intr-un timp foarte scurt si care nu este costisitoare. In schimb, ne protejeaza anvelopele si implicit bugetul pe care il avem pentru intretinerea autovehiculului.

Anvelopele sunt componente auto pe care trebuie sa le privim cu mai multa responsabilitate pentru a le putea utiliza o perioada cat mai lunga de timp. Tinand cont de sfaturile prezentate in randurile de mai sus ne putem bucura o perioada cat mai lunga de utilizarea autovehiculului fara a fi nevoiti sa investim sume mari de bani in acesta. De asemenea, prin utilizarea indelungata a anvelopelor contribuim la scaderea nivelului de poluare a mediului inconjurator. Asadar, avem motive suficiente pentru a putea fi atenti la modul in care utilizam anvelopele auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.