Cum să îți înscrii copilul la o sală de fitness potrivită pentru vârsta, nivelul și interesele lui

112
Publicitate

Din ce în ce mai multe săli de fitness oferă și antrenamente sală copii precum, yoga sau dans, dar și antrenament de rezistență și forță. Nu este neobișnuit ca părinții și micii lor eroi să se antreneze și să transpire în sala de fitness în același timp. Cu toate acestea, nu toate mamele și tații se simt confortabil cu această idee. 

Publicitate

Pentru o mare perioadă de timp, antrenamentul orientat spre forță în sala de sport pentru copii – adică între patru și 16 ani – a fost privit critic. Totuși, presupunerea că exercițiile cu greutăți bine dozate la aparate sau cu greutăți libere ar putea fi dăunătoare pentru oasele și articulațiile celor mici, nu poate fi dovedită științific.

Antrenamentul pentru copii nu se referă la creșterea masei musculare. Aceasta este rezervată culturismului clasic și nu are loc în planul de antrenamente sală copii. Să se distreze cu exerciții de slăbit pentru copii și să încerce mișcări de coordonare și de întărire, trebuie să fie prioritatea copiilor. 

Interacțiunea este, de asemenea, deosebit de importantă pentru dezvoltarea psihosocială a copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 4 și 16 ani. Ea îi învață pe copii să se afirme alături de semenii lor. Dacă acest lucru le este luat, le-ar putea aduce mari probleme și eșecuri în viața adultă. 

Într-o sală de antrenamente pentru copii, există aparate fitness copii, însă antrenamentul de forță și rezistență adecvat vârstei și dezvoltării sau antrenamentul specific sportului, combinat cu exerciții de stabilitate și coordonare, asigură nu numai că copiii se simt bine cu corpul lor și capătă bunăstare mentală și psihologică. 

De asemenea, previne rănirile și formează o substanță osoasă importantă pentru vârstele ulterioare și sarcinile viitoare. În plus, întreaga musculatură devine mai eficientă și poate astfel stabiliza suplimentar ligamentele și articulațiile.

Antrenamente sală copii – Unde și când este util antrenamentul pentru copii?

Antrenamentul de la vârsta de 16 ani este recomandat tinerilor în sala de fitness sub îndrumare profesională. Datorită oportunităților importante de dezvoltare personală într-un grup, este recomandabil ca toți copiii și tinerii să fie înscriși la antrenamente sală copii. 

Dacă aparatele de fitness pentru copii care necesită coordonare și stabilitate sunt elementele principale, este foarte posibil să fie înscriși la sala de fitness de la vârsta de șase ani.

Cum să îți înscrii copilul la o sală de fitness potrivită pentru vârsta, nivelul și interesele lui 1
Antrenamente Sală Copii: Dezvoltarea Sănătoasă și Energie Neînfricată

Antrenamentul de forță promovează creșterea și dezvoltarea mușchilor?

Un da ​​categoric. Cu toate acestea, trebuie subliniat clar că antrenamentul clasic de forță nu este recomandat copiilor și este doar un lucru potrivit pentru tinerii sportivi cu vârsta de 16 ani și peste, care au o structură fizică puternică a corpului și au fost antrenați în secvențele individuale de mișcare de-a lungul anilor de antrenament. 

În plus, exercițiile pentru mușchii de bază din mijlocul corpului trebuie să facă întotdeauna parte din planul de antrenament. Pentru că această zonă conferă corpului stabilitate și forță pentru toate mișcările.

Ce pericole există pentru copii la antrenamente sală copii?

Cel mai mare pericol este izolarea copiilor de colegii lor prea devreme și ambiția prea mare în antrenament, suprasolicitând astfel copiii atât psihic, cât și fizic. Pentru copiii cu vârste cuprinse între patru și 16 ani, distracția, jocul și coordonarea trebuie să fie întotdeauna în prim plan, deoarece la această vârstă sunt stabilite relațiile cu ceilalți, care sunt benefice mai târziu. Și acest lucru este cel mai bine încurajat de sala de fitness pentru copii. 

Desigur, există pericole și pentru tinerii din sala de sport și anume dacă se efectuează mișcări necontrolate cu greutăți mari. În funcție de constituția corpului, musculatura scheletică nu este complet dezvoltată decât în ​​jurul vârstei de 16 ani. De asemenea, oasele și ligamentele pot fi deteriorate de stimuli de antrenament prea intensiv care se află în intervalul de forță maximă.

Ce alte avantaje oferă sala de antrenamente copii?

Pentru tinerii de 16 ani și peste în sală, există echipamente de fitness în funcție de dorințele și obiectivele lor de antrenament. În principiu, toate celelalte exerciții de întărire musculară pot fi făcute și în aer liber. 

Un amestec sănătos de antrenament în sală și elemente în aer liber este optim. Mai ales în sezonul rece, este mai logic să se concentreze pe mai multe sesiuni de antrenament în sală, deoarece condițiile meteorologice de iarnă cresc și riscul de rănire, în special pentru copii și tineri.

Antrenamentul de forță și rezistență duce la rezultate bune pentru copiii obezi, adică supraponderali. Se presupune că persoanele supraponderale trebuie să facă în primul rând antrenamente clasice de anduranță, cum ar fi alergarea sau înotul.

 Acest lucru poate fi adesea frustrant și de obicei apare la început fără niciun succes vizibil pentru micii sportivi în cauză. Cu toate acestea, oamenilor le place să rămână la acest tip de ofertă de sport, deoarece antrenamentul de rezistență este echivalat cu arderea caloriilor. 

Însă, antrenamentul țintit cu greutăți poate duce uneori chiar la o ardere mai mare a grăsimilor. Astfel, sălile de fitness potrivite pentru copii pot și trebuie să reprezinte o alternativă eficientă pentru acești copii.

Ce fel de antrenament de forță este potrivit pentru organism în timpul pubertății?

Antrenamentul de forță pentru organism în timpul pubertății trebuie să fie atent și bine dozat. Scopul nu este de a supune corpul și mușchii unui stimul de antrenament permanent, maxim. În schimb, obișnuirea țintită cu greutățile mai mari (60 până la 80 la sută din puterea maximă) este la ordinea zilei în timpul pubertății. 

În general, antrenamentul de rezistență la această vârstă – pubertatea durează de obicei între zece și 18 ani pentru fete și între 12 și 21 de ani pentru băieți – este de preferat antrenamentului clasic de forță. Numărul mai mare de repetări (15 până la 25) și greutățile reduse (aprox. 40 la sută din forța maximă) asigură un bun stimul de antrenament pentru fibrele musculare subțiri și mediu-puternice.

În ultima treime a pubertății, elementele de antrenament de forță pot fi apoi incluse în planul de antrenament. Multe elemente de mișcare, cum ar fi presa pe bancă sau genuflexiuni cu mreană, sunt deja familiare din antrenamentul de rezistență la forță. Una până la maximum trei antrenamente de forță pe săptămână, antrenează toate grupele musculare.

Toate aceste exerciții de slăbit pentru copii care necesită dezvoltarea atât a abilităților de coordonare, cât și cele mentale sunt eficiente. Prin elemente ludice și mici competiții, copiii își pot evalua mai ușor potențialul de performanță personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.