Nu contează cât de pretențios ești la prepararea propriei cafele, adevărul este că gustul produsului final va fi dat de boabele cu care începi. Și deși recomandat este ca boabele să fie folosite când sunt cel mai aromate, adică în maximum o săptămână de la prăjire, magazinele de unde le poți cumpăra îți oferă produse care stau pe rafturile lor de mult mai multă vreme.
Așadar, de ce să bei acea cafea trecută de perioada de glorie, când poți să îți prăjești singur acasă boabele de cafea și să le consumi când consideri că este cel mai gustos. Următorii pași îți vor spune cum să faci acest lucru!
Pasul 1: Cumpără boabe de cafea verzi, neprăjite
Mai întâi va trebui să cumpărați câteva kilograme de boabe de cafea crude, care arată ca niște versiuni mai verzi ale celor complet prăjite. Nu încercați să gustați un astfel de bob. Ele sunt tari ca o piatră și există riscul să vă spargeți un dinte. Dacă știți un o cafenea locală care își prăjește singură boabele, este posibil să aveți un noroc acolo, iar dacă nu, există o gamă largă de opțiuni solide online.
Țineți minte atunci când comandați că, în timp ce boabele vor crește în mărime când sunt prăjite, ele își vor pierde, de asemenea, aproximativ jumătate din greutate. Fiecare bob crud are caracteristici diferite, deci trebuie să faceți unele cercetări pentru a vă asigura că alegeți ceva ce vă va plăcea.
Pasul 2: Pregătiți echipamentul
Majoritatea cafenelelor comerciale folosesc prăjitoare industriale enorme pentru a-și coace boabele de cafea, dar vestea bună este că nu trebuie să cumpărați niciun astfel de echipament scump pentru a prăji loturi mici de cafea la domiciliu. Există tot felul de oferte accesibile de prăjitoare de cafea, perfecte pentru o bucătărie.
Dacă nu vreți să dați banii pe un astfel de aparat, puteți folosi de asemenea o tigaie de fontă. Veți dori, de asemenea, să puneți deoparte câteva vase de metal, o pereche de mănuși și o lingură de lemn pentru a amesteca boabele în timp ce se prăjesc.
Pasul 3: Începeți prăjirea
Celălalt mare beneficiu al prăjirii acasă a boabelor de fasole, în afară de prospețime, este că aveți control total asupra tăriei aromei și a nivelului de cofeină.
Odată ce ați aruncat boabele în aparatul de prăjire, amestecați. Pe măsură ce priviți, boabele vor începe încet-încet să își schimbe culoarea de la verde la galben și, eventual, la brun deschis, moment în care ar trebui să vă ciuliți urechile pentru a auzi primul „crack”, un sunet vag asemănător celui făcut de popcorn. Aceasta este ceea ce profesioniștii numesc „prima fisură” și semnalează atunci când începeți să vedeți pleava (coaja boabelor brute) apărând în prăjitor.
Pasul 4: Scoateți boabele de îndată ce sunt destul de întunecate la culoare
Dacă vă place cafeaua incredibil de slabă, veți dori să renunțați la procesul de prăjire în jurul acestui punct. Vă place mai întunecată? Așteptați câteva minute până când ajungeți la o culoare mai întunecată. Doar fiți atenți să nu așteptați până când boabele sunt atât de negre încât sunt în esență cărbune. Vor avea gust teribil și riscați să porniți un incendiu în prăjitor.
Online, gasiti prajitoare de cafea chiar si pe eMag, dar si la alti comercianti online!