Cum să-ți alegi iPhone-ul potrivit pentru nevoile tale

335

iphone apple smartphones emag

iPhone X reprezintă a 11-a generație de telefoane scoasă pe piață de cei de la Apple Inc. Lansat în noiembrie 2017, iPhone X a prezentat o schimbare majoră în design-ul telefoanelor celor de la Apple, fiind primul model care a “abandonat” clasicul home button, permițând astfel utilizarea întregului ecran pentru display. De asemenea, iPhone X este primul la care s-a aplicat tehnologia OLED pentru ecran. Ca și tehnologii noi, acesta prezintă și FaceID, o nouă formă de deblocare a telefonului scanând fața utilizatorului, cât și Animoji, o serie de emoji-uri animate. La 10 luni după lansare, Apple a anunțat lansarea a altre trei versiuni de iPhone X: iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR.

Având de ales din atât de multe modele, iată câteva ponturi ce te-ar putea ajuta să îți alegi smartphone-ul de la Apple potrivit pentru tine:

  1. Prețul telefonului

Dacă nu îți doreși să dai o sumă considerabilă pe un smartphone, dar totuși îți dorești un iPhone, poți opta pentru un iPhone X sau un iPhone XR. Aceste două variante de de iPhone sunt mai ieftine, fiecare având avantaje și dezavantaje. Spre exemplu iPhone X are o cameră dublă pe spate, este realizat din oțel inoxidabil și o densitate a pixelilor mult mai mare, cântărind cel mai puțin dintre toate versiunile de iPhone, în timp ce iPhone XR are un ecran ușor mai mare, o baterie ce durează mai mult decât a oricărui alt iPhone, dual-sim și o gamă de culori variată din care poți alege pentru a îți personaliza telefonul.

iPhone X prețuri – oferte (LINK)

  1. Software, procesor și memorie RAM

Aspecte foarte importante, software-ul, procesorul și memoria RAM determină performanța smartphone-ului tău. Ca și software, iPhone XS, XS Max și XR au fost lansate cu ultima versiune, iOS 12, în timp ce succesorul lor, iPhone X a fost lansat cu versiunea iOS 11. Cu toate aceastea software-ul de pe iPhone X poate fi updatat, deci nu prezintă o problemă. Diferențele apar însă la pocesor și memoria RAM. iPhone X prezintă un procesor de tipul Apple A11 Bionic, în timp ce toate celelalte versiuni au un procesor de tipul Apple A12 Bionic. Ca memorie RAM, iPhone X și XR au 3 GB, în timp ce XS și XS Max au o memorie de 4 GB, cea mai mare întâlnită până acum la un iPhone.

  1. Memoria internă

Cum iPhone-ul nu permite utilizarea unui card pentru extra memorie, memoria internă a acestuia devine foarte importantă pentru utilizator. Odată cu creșterea memoriei, crește, evident, și prețul de achiziție al unui iPhone. iPhone X are două opțiuni de memorie: 64 GB și 256 GB; iPhone XR are trei: 64 GB, 128 GB și 256 GB, iar iPhone XS și XS Max au și ele tot trei variante: 64 GB, 256 GB și surprinzatoarea versiune de 512 GB. Astfel, cunoscându-vă nevoile, puteți lua în considerare și acest aspect.

iPhone X prețuri – oferte (LINK)

  1. Bateria

Elementară într-o lume în care folosim smartphone-ul pentru aproape orice, o baterie ce durează mult este un bonus foarte mare, fiind mai ales un aspect central după care multe persoane își achiționează un telefon. După cum spuneam și mai sus, dintre toate cele patru modele de iPhone din generația cu numărul 11, iPhone XR are bateria ce durează cel mai mult. iPhone XS are o baterie puțin mai mică decât iPhone X, deși au aceeași dimensiune. Acest lucru, posibil, indică faptul că Apple a trebuit să facă loc pentru alte componente. Cu toate acestea iPhone XS promite cu 30 de minute mai multă baterie decât iPhone X. Cea mai mare baterie o are iPhone XS Max, dar motivul pentru care durează mai puțin decât cea a lui iPhone XR este display-ul impresionant al lui XS Max pe care aceasta trebuie să îl alimenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.