Cum se montează trapele de vizitare? 7 pași

186
Publicitate

Atunci când realizezi structuri din gips-carton și vrei să ai acces facil la zona în care s-a lucrat, cea mai eficientă soluție este montarea unei trape de vizitare. Aceste trape sunt disponibile într-o gamă amplă de dimensiuni, care permit chiar și inspecții riguroase, fără a fi necesară demontarea sistemului. Iată care sunt etapele de montare a trapelor de vizitare și care sunt detaliile la care ar trebui sa acorzi un plus de atenție.

Publicitate

Pasul 1. Alegerea trapei de vizitare

Înainte de a realiza decupajul și de a interveni la nivelul structurii acoperite cu gips carton, primul pas este alegerea trapei. Există o multitudine de modele de trape disponibile pe piață, dar dacă vrei să te bucuri de calitate și de prețuri avantajoase poți alege trapele de vizitare de la Emenatwork.ro. Aici vei găsi toate dimensiunile de care ai nevoie, dar și trape din materiale calitative, care vor oferi durabilitate și rezistență de-a lungul perioadei de utilizare.

Poți opta pentru trape cu dimensiuni de 200×200 mm, 300 x 300 mm, sau 500 x 500 mm, în funcție de nevoile tale de utilizare. Trapele sunt în general realizate din profile de aluminiu, ceea ce înseamnă un material ușor, care nu influențează aspectul structurii.

Pasul. 2. Măsurarea suprafeței decupajului

Pentru a ști exact cum să montezi trapa de vizitare, tot ce trebuie să faci este să plasezi conturul carcasei pe perete și să desenezi după aceasta forma dorită. În caz contrar, poți marca puncte conform conturului, pe care să trasezi mai apoi, cu ajutorul unei rigle, liniile care vor uni aceste marcaje.

Este important să conturezi exact dimensiunea trapei, fara abateri, deoarece aceasta se va încastra in perete. Pentru a nu fi nevoit sa umpli mai apoi vreun gol, este important sa masori foarte bine suprafața, înainte de a realiza decupajul.

Pasul 3. Realizează decuparea în elementul de gips carton

Pentru a nu deteriora suprafața, este necesar cu ajutorul unei bormașini să dai găuri în cele patru colțuri ale suprafeței rectangulare desenate. O dată făcute găurile, vei putea introduce cu ușurință elementul de tăiere (cutter, lamă fierăstrău), fără a deteriora suprafața. Taie în mod corect, fără mișcări prea bruște, de-a lungul fiecărei linii marcate.

Pasul 4. Șlefuiește conturul obținut

Ulterior tăierii în material, în funcție de grosimea rigipsului, suprafața conturată s-ar putea să rămână rugoasă. Pentru a realiza o lucrare cât mai calitativă, poți folosi șmirghel pentru finisarea muchiilor pe interior, la nivelul decupajului. Taie resturile de material și nivelează în mod corect, pentru că în caz contrar aceste mici defecte vor fi vizibile.

Pasul 5. Așază conturul trapei în golul obținut

Dacă tăierea s-a făcut în mod corect, următorul pas va fi să așezi conturul trapei în golul tăiat. Ar trebui ca aceasta să se potrivească perfect, în ipoteza măsurătorilor corecte. Verifică cu un dreptar planeitatea trapei.

Pasul 6. Realizează încastrarea trapei cu șuruburi

O dată poziționată trapa, este necesară fixarea acesteia cu ajutorul șuruburilor. Ulterior acestei etape vei putea monta capacul trapei și vei putea verifica funcționalitatea sistemului.

Dacă acesta este perfect funcțional, tot ce va trebui să faci este să acoperi găurile în care au fost introduse șuruburile, cu ajutorul unui glet sau a unui mortar fin. Folosește un șpaclu și cu mișcari rapide acoperă zonele în care au fost introduse șuruburile.

Pasul 7. Aplică gletul pe întreg conturul trapei

Pentru o bună susținere și o finisare corectă, va trebui acoperită zona de contur a trapei. Mai apoi ea va trebui finisată, pentru ca în final să o poți acoperi cu vopsea sau tencuială decorativă.

Acestea sunt etapele de lucru în vederea montării unei trape de vizitare care să îți permită accesul facil la nivelul structurilor din rigips. Alături de un montaj corect, trapa de vizitare va rezista astfel pentru perioade lungi de timp, fără a necesita înlocuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.