Telefoanele mobile au devenit gadgeturi tot mai sofisticate, iar producătorii au lucrat foarte mult și la design. Astfel, chiar și cele mai ieftine modele arată bine și sunt capabile de performanțe satisfăcătoare pentru orice utilizator fără pretenții.
De aceea, atunci când îți cumperi un telefon este bine să te gândești și la protecția sa, astfel încât să te poți bucura de el cât mai mult timp.
Husa este un accesoriu esențial pentru protecția oricărui telefon, iar în articolul de față ne-am propus să îți arătăm cum să-ți alegi un astfel de accesoriu.
Ține cont de modelul telefonului
Primul criteriu în alegerea unei huse este modelul de telefon pe care îl folosești. Husa trebuie să fie special realizată pentru respectivul model, astfel încât să se potrivească perfect cu telefonul.
Există și huse universale, însă acestea nu sunt recomandate, pentru că pot obtura camera, unele butoane difuzorul sau mufa de încărcare. Poți alege husa perfect potrivită din oferta variată de modele de huse de telefon de la Mobino.
Pune rezistența mai presus de aspect
O husă nu este un element decorativ, rolul său principal fiind acela de a proteja telefonul. De aceea nu trebuie să te preocupe în primul rând cum arată husa, ci cât de rezistentă e.
În acest sens, materialul din care e realizată este un alt criteriu esențial de care să ții cont. O husă din metal sau din fibră de carbon este foarte durabilă și nu se deteriorează ușor, însă va avea și un preț pe măsură.
Dacă vrei o variantă mai ieftină, poți alege o husă din plastic sau din silicon. Și acestea asigură un bun grad de protecție, însă cele din plastic se pot sparge, iar cele din silicon se rup sau se taie.
Husele din piele naturală sau sintetică sunt cele mai scumpe și cele mai prezentabile, însă necesită îngrijire specială și se pot zgâria ușor.
Protejează telefonul de praf și umezeală
Chiar dacă specificațiile tehnice ale telefonului spun că acesta rezistă la apă și praf, este indicat să îl expui cât mai puțin acestor factori. O husă te poate ajuta mult și în acest sens, dacă este astfel concepută încât să protejeze telefonul de umezeală și praf.
Părțile cele mai vulnerabile sunt microfonul, mufa de încărcare, difuzorul și mufa pentru căști. Prin intermediul lor, apa și praful pot pătrunde cu ușurință în interiorul telefonului, provocând probleme serioase.
Riscul este mai mic dacă folosești o husă care acoperă mufele, prevăzută cu un mic căpăcel care poate fi scos când vrei să încarci telefonul sau să îl conectezi la căști.
Alege un model care previne supraîncălzirea
Atunci când folosești telefonul intens sau îl lași pentru mai mult timp la încărcat, aparatul se poate supraîncălzi. Fiecare model este proiectat să reziste la o temperatură mai ridicată, dar este mai bine ca aceasta să fie menținută la un nivel normal.
O husă prea groasă duce la dispersia căldurii, contribuind astfel la supraîncălzirea telefonului. Din această cauză, temperatura ridicată se menține pentru mai mult timp, fapt ce ar putea provoca anumite probleme.
O husă subțire este mai „respirabilă” și este de preferat în locul uneia foarte solide, care este și mai grea și mai dificil de utilizat.
Nu vâna modelele ieftine
Se spune că frustrarea și iritarea pe care la simți când descoperi o zgârietură pe telefon sunt direct proporționale cu valoarea acestuia. Dacă ți-ai permis să plătești câtva mii de lei pe un telefon bun, nu e cazul să faci economie când vine vorba să îi cumperi o husă.
Chiar și dacă ai un telefon mai modest, nu căuta cele mai ieftine huse, pentru că acestea sunt de slabă calitate. Oricum, prețul unei huse bune este nesemnificativ în comparație cu cel al unui telefon, așa că nu ar trebui să presupună un efort financiar deosebit pentru niciun utilizator.
Cu acestea fiind zise, sperăm vă vei ține cont de sfaturile noastre și vei reuși să găsești cea mai bună husă pentru telefonul tău.