De ce este importanta protectia muncii?

268
Publicitate

De ce este importanta protectia muncii? 1

Legile muncii clarifica si codifica obligatiile proprietarilor de afaceri fata de angajatii lor. Miscarea fortei de munca are o istorie lunga de lobby pentru legi care protejeaza drepturile lucratorilor, imbunatatesc siguranta lucratorilor, impiedica munca copilului si creste puterea de negociere a lucratorilor in raport cu angajatorii lor. In timp ce legislatia muncii ar putea parea o problema birocratica pentru afacerea dvs., aceste legi va ajuta sa va pastrati angajatii in siguranta, sanatosi si fericiti, iar angajatii multumiti tind sa fie mai productivi.

Publicitate

Protectia copilului de la forta de munca

Dintre toate motivele pentru care legislatia muncii este necesara pentru intreprinderi si angajati, protejarea copiilor este pe lista. Legea federala privind standardele de munca echitabile interzice angajarea copiilor cu varsta sub 14 ani, cu exceptia cazului in care lucreaza intr-o afacere a parintilor. Legea reglementeaza, de asemenea, orele in care copiii intre 14 si 16 ani pot lucra si interzic ocupatiile periculoase pentru toti copiii sub 18 ani. Cerintele de documentare va pot ajuta sa evitati derularea accidentala a legilor muncii copiilor.

Protectia muncii si legi ale angajatilor

Mai multe legi ale muncii ofera protectii care protejeaza impotriva tratamentului nedrept si a conditiilor de munca nesigure. De exemplu, afacerea dvs. trebuie sa ia masuri de siguranta rezonabile. Daca lucrati in anumite industrii periculoase, cum ar fi constructii sau mineritul carbunelui, veti fi supus unor reglementari si supravegheri suplimentare pentru a va asigura ca angajatii dvs. raman in siguranta. Programul de protectie a muncii interzice angajatorilor sa riposteze impotriva angajatilor care raporteaza probleme de securitate la locul de munca si alte incalcari legale.

Prevenirea discriminarii si drepturile lucratorilor

Legile privind discriminarea sunt in primul rand produse ale Legii drepturilor civile din 1964. Desi aceste legi nu sunt supravegheate de Departamentul Muncii, acestea afecteaza relatiile angajatorilor cu angajatii. Compania dvs. nu poate discrimina in functie de sex, varsta, religie, handicap, rasa sau etnie si nu poate plati membrilor grupurilor protejate salarii diferite sau salarii pe ora.

Conform Legii privind protectia muncii, prevederile privind serviciul de protectie a muncii la o intreprindere prescriu crearea acestuia din momentul in care numarul de angajati ajunge la 50 de persoane. Ca alternativa, angajatorul este permis sa intre in functia unui astfel de specialist sau sa incheie un contract de externalizare cu o structura oficiala care are dreptul sa efectueze masuri de protectie a muncii. Organizarea de zi cu zi a protectiei muncii la intreprindere incepe cu seful care emite un ordin de organizare a muncii serviciului de securitate in intreprindere, care reglementeaza activitatile sale si defineste sarcinile.

Sarcinile principale ale serviciului de protectie a muncii includ introducerea de procese speciale, diverse aspecte ale activitatilor intreprinderii si ale personalului acesteia, care afecteaza siguranta productiei, conservarea vietii si sanatatea oamenilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.