De ce nu trebuie să vadă mirele rochia de mireasă înainte de nuntă?

87

Conform tradiției, este de rău augur ca mirele să-ți vadă rochia de mireasă înainte de ziua cea mare.

Ceea ce înseamnă că, nu doar că va trebui să te abții din a-i arăta poze cu aceasta, dar mai ales în a te prezenta la probă în prezența acestuia.

Pentru miresele moderne, poate fi un lucru frustrant. Mai ales că, în ultimii ani, percepțiile s-au schimbat, și orice femeie își dorește să împartă fiecare alegere pe care o face, mai ales cele de o asemenea anvergură, cu persoana alături de care a ales să fie întreaga viață. Totuși, cât adevăr există în ideea că surprinderea in rochie de mireasă de către mire, înaintea nunții, poartă ghinion? Vom dezbate acest lucru în rândurile ce urmează.

Superstiții sau adevăr, privind surprinderea rochiei de mireasă de mire, înaintea nunții?

Să facem o întoarcere în istoria de acum peste 30 ani, și să ne amintim că nunțile erau pe atunci aranjate de către părinți.

Părinții de către fete aspirau la un mire bogat și influent, iar dacă familia fetelor avea o condiție materială bună, de exemplu, era fată de rege, prințesă, boier etc. orice familie de rand înalt își dorea să se asigure că și partenerul e pe măsură. Această abordare nu doar că stabilea un echilibru din punct de vedere financiar pentru cei doi, dar se raporta și la ideea ca societatea să nu vadă afinitățile cu ochi răi.

Deci, prin urmare, cei doi nu se puteau împotrivi, nu-și puteau afirma acceptul sau refuzul acestei decizii, urmând a se cunoaște în mod oficial în ziua nunții, momentul în care era surprinsă și pentru prima dată rochia de mireasă.

Dar scopul era altul – cel de a evita ca, în orice fel, mirele sau mireasa, să fie influențați de anumite aspecte (de exemplu, cel estetic), pentru a refuza mariajul. De aici vine și zicala – “aduce ghinion să vezi rochia de mireasă înainte de ziua nunții”.

Importanța respectării tradiției în zilele noastre

Chiar dacă în zilele noastre majoritatea căsătoriilor se bazează pe iubire și cei doi se cunosc cu mult timp înainte de a decide să-și unească destinele, mai există și popoare care urmează tradiția, fie de teama că ceva ar putea merge prost, fie că se încred cu tărie în afirmația că le-ar putea merge prost după nuntă.

Pentru cei mai mulți pare o tradiție aparte, de neînțeles, dar îi putem atribui o conotație obișnuită chiar și astăzi.

Multe nunți ajung să dăinuie o viață, ceea ce înseamnă că și rochia de mireasă va fi numai una, probată, aleasă și purtată în fața altarului și a stării civile doar o singură dată. Ținându-se cont de acest aspect, vei remarca că, acel moment în care te afișezi în fața persoanei care te iubește necondiționat, la unul din cele mai importante evenimente din viață, cu un machiaj și o coafură care complementează stilul și designul rochiei, vei produse emoții de neuitat. Orice mireasă ce respectă astfel tradiția va impresiona negreșit, motiv pentru care mulți dintre bărbați afirmă după ziua nunții lor că se reîndrăgostesc încă o dată de parteneră și că au fluturi în stomac, exact ca la prima întâlnire.

Ca prin urmare, secolul curent pune tot mai mult atenția pe dezvoltare, în special pe cea psihologică, așa că ne îndeamnă să dăm deoparte superstițiile create cu mulți, mulți ani în urmă. Totuși, asta nu înseamnă că nu putem găsi în ele un alt rost, altă abordare, care să corespundă întru totul cu credințele noastre.

Așadar, dacă și tu urmează să te cununi anul acesta, transformă proba/alegerea rochiei de mireasă la Best Bride, într-un moment pentru tine și prietenele tale, urmând să-ți impresionezi jumătatea chiar în ziua cea mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.