De ce să utilizezi un software HR pentru a gestiona pontajul angajaților?

6

În această epocă a digitalizării, un software HR are rolul nu doar de aplicație pontaj angajați prin opțiunea self-service, ci este un instrument cu adevărat util pentru departamente de resurse umane în vederea gestionării tuturor procedurilor de administrare a personalului. Având în vedere că pontajul este o sarcină complexă care s-a complicat în ultima perioadă, odată cu noul regim de muncă adoptat, unul dintre cele mai avantajoase beneficii este acela al gestionării pontajului angajaților în format digital. Acest beneficiu este simțit deopotrivă de omul de HR, precum și de angajați. În cele ce urmează, îți vom prezenta câteva avantaje pe care le aduce un software HR în gestionarea pontajului:

  1. Colectează toate datele de prezență în format electronic

Un software HR poate fi asociat ca fiind un soi de agendă digitală. Programul angajaților poate fi gestionat cu ușurință, deoarece datele le colectează automat. Fie că unele se introduc manual de către pontator, fie că unele se colectează automat în urma solicitării de către angajați a unei cereri direct din portal, cu siguranță vorbim de eficiență. Datele se salvează în sistem, iar istoricul modificărilor este vizibil în orice moment. Datele rămân arhivate.

  1. Are rolul de aplicație pontaj angajați

Înlocuind registrele clasice și semnătura olografă a condicii de prezență, opțiunea self-service a softurilor HR face pontarea angajaților mai ușoară. Fiecare angajat are un cont de utilizator de unde poate trimite solicitări pentru concedii, învoiri, telemuncă sau schimburi. Totul fără a mai fi nevoit să ia legătura cu omul de HR.

  1. Realizează pontajul corect, eliminând erorile

Fiind o aplicație pontaj angajați extrem de eficientă, gestionarea programului angajaților în format electronic este precisă. De cele mai multe ori, formulele setate la implementarea unui software HR au fost prestabilite astfel încât să se plieze pe tipurile de programe existente. De aceea, în cazul în care apar erori de pontare, sistemul va emite avertizări. Prin urmare, se poate interveni în timp util asupra pontajului, eliminându-se greșelile. Pontajul angajaților se realizează astfel, corect.

  1. Viteza de lucru este îmbunătățită

Un software HR pentru gestionarea electronică a pontajului are un procesor construit pe baza unei tehnologii stabile și performante. Așadar, viteza de procesare a datelor este ridicată. Accesarea datelor se poate efectua oricând, într-un interval de timp record.

  1. Te ajută să-ți îmbunătățești comunicarea cu angajații

Cum deja am menționat că cel mai adesea un software HR are și funcția de aplicație de pontaj pentru angajați, sarcinile administrative se rezolvă direct din soft. Prin urmare, în comunicarea dintre angajat și omul de HR nu mai este nevoie de explicații la fel de detaliate asupra datelor contractuale deoarece angajatul le poate vedea direct în portal. Așadar, accentul comunicării poate să cadă asupra modului în care angajatul își desfășoară activitatea și asupra creării de strategii motivaționale.

Utilizează aplicația de pontaj pentru angajați True HR

True HR este un software HR al companiei UCMS by AROBS cu o experiență de 25 de ani pe piața soluțiilor pentru resurse umane. Fiind configurabil pentru orice tip de industrie, softul este folosit în prezent de peste 500 de companii de renume naționale și internaționale. Softul are 19 funcționalități, create pentru gestionarea majoritară a sarcinilor din departamentele de resurse umane, de la administrarea de personal, până la gestionare pontajului, a cheltuielilor din delegații, cât și a procesului de onboarding și evaluare angajați. Ia legătura cu echipa UCMS by AROBS și află tot ce trebuie să știi despre soft! Datele de contact sunt: e-mail: office@ucms.ro și telefon: 0720534424.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.