Despre vinurile Feteasca Neagră – tot ce trebuie sa stii

88
Publicitate

Despre vinurile Feteasca Neagră - tot ce trebuie sa stii 1

Cand ne gândim la vinurile romanesti, un loc deosebit il au cele din soiul Feteasca Neagra. Acest tip de vin a cucerit inimile degustatorilor de vin de-a lungul timpului. Astfel, daca si tu vrei sa afli unele dintre cele mai interesante informatii si cele mai ascunse secrete ale vinului Feteasca Neagra, ramai pana la final, ti-am pregatit o serie de informatii ce cu siguranta te vor surprinde!

Publicitate

Caracteristici ale soiului Feteasca Neagra

Cunoscatorii presupun ca acest soi a apărut in Romania cu cateva decenii bune in urme, undeva in zona Iasului. Acest soi de struguri, care au o culoare inchisa, s-a facut de-a lungul timpului responsabil de unele dintre cele mai deosebite vinuri rosii romanesti. De asemenea, un lucru important de mentionat despre Feteasca Neagra, este acela ca face parte din grupul soiurilor Teinturier, acesta fiind un soi cu o culoare mult mai intensa, atat in exterior, cat si in interior.

In ce profil aromatic se incadreaza Feteasca Neagra?

Ei bine, aceste vinuri rosii intense, cu nuante de rubiniu si uneori chiar violet, pot avea uneori note olfactive fructate, dar si condimentate (mure, coacaze, visine, vanilie, piper etc). In plus, un sfat de luat in calcul este acela de a servi vinurile Feteasca Neagra la o temperatura cuprinsa între 16 si 18 grade Celsius. De asemenea, foloseste intotdeauna un pahar supradimensionat pentru a le servi.

Cu ce mancaruri se asociază cel mai bine Feteasca Neagra?

Cand vine vorba de asocieri culinare, in mare parte Feteasca Neagra corespunde acelorași mâncăruri ca si orice alte tipuri de vin roșu. Astfel, un vin atat de intens precum este Feteasca Nearga merge de minune cu costite de porc sau vita, steak de vita, piept de rata, vanat, miel sau iepure.

Exista opțiuni savuroase chiar si pentru cei ce nu consuma carne. Feteasca Neagra se complace perfect cu preparate precum paste si alte mancaruri ce au la baza condimente verzi, otet balsamic, usturoi, piper rosu, sare de mare si chiar si condimente dulci (scortisoara, vanilie).

Sa nu uitam nici de desert! Feteasca Neagra face echipa buna cu deserturi precum merele coapte, mousse de ciocolata neagra, lava cake sau alte astfel de delicii.

Alte lucruri interesante despre Feteasca Neagra

Feteasca Neagra se mai numește si “Pasareasca Neagra”, “Coada randunicii” etc.

La nivelul tarii noastre, la momentul actual exista aproximativ 3079.32 hectare de vita de vie din soiul Feteasca Neagra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.