Echipamente de constructii esentiale Specificatii si functionare

257
Publicitate

Echipamente de constructii esentiale Specificatii si functionareExista echipamente de constructie utile pentru constructia de importanta vitala… Aflati care sunt acele elemente esentiale, date de interes si functionare.

Echipamentele de constructii sunt un instrument util, functional si extrem de important in orice lucrare de constructie. Pentru a investi resursele dumneavoastra in echipamente pentru o munca eficienta si productiva, vom impartasi o lista cu cele cateva echipamente esentiale de constructie.

Publicitate

Ce echipamente de constructii trebuie sa am?

  1. Nivelator

Este un echipament foarte util in constructii, serveste la aplatizarea sau netezirea suprafetei, odata ce cimentul a fost golit pe el; de asemenea, cunoscut sub numele de beton. Rezultatul este o baza curata, de nivel, care trebuie lasata sa stea pentru a incepe sa construiasca.

Aceste modele variaza in functie de puterea si diametrul pe senile. In plus, tipul de combustibil care ruleaza de obicei pe benzina. Acestea ar trebui sa fie pornite si prin butonul lor de control, complet ergonomic, este ghidat de suprafata. De asemenea, steamroller-ul (nivelatorul) are un design deschis care extinde vizibilitatea in fiecare lovitura pe care o face.

  1. Compactor

Primii berbeci, numiti si steamrolleri, compactori sau balerini, au venit in masini mari. Un fel de tractor ale carui roti erau netede si foarte grele. Cand trece peste suprafata, a lasat locul complet neted. Cu toate acestea, adaptarile tehnologice au facut posibila dezvoltarea unui model mai usor de transportat si mai confortabil de utilizat.

Are forma unui ciocan hidraulic, cu o baza plana dreptunghiulara care loveste suprafata. Forta pe care o exercita asupra ei variaza in functie de echipa. Puteti gasi modele cu putere de la 4 CP pana la 5,5 CP. Ei lucreaza cu un control ergonomic in partea de sus, care este compus dintr-o serie de bare. Acestea, treceti la sunetul loviturii si va deplasati pe tot parcursul locului profitand de energia din impingere.

  1. 3. Stivuitoare pentru echipamente de constructii

Stivuitoarele sunt cosuri metalice, unde muncitorii toarna materiale sau resturi pentru a facilita miscarea lor. Pe piata exista inca modele conventionale, tractiune manuala, cu roti si un sistem de contragreutate. Cu toate acestea, vrem sa cunoasteti unul dintre cele mai bune echipamente de constructie, cum ar fi camionul pe benzina.

Are o capacitate de 3,6 litri, functioneaza cu combustibil, astfel incat sa nu faceti niciun efort pentru a-l muta. In plus, faciliteaza procesul de incarcare in zonele inclinate. Suporta pana la 300 de kilograme fara a investi forta fizica. Vezi de asemenea totul despre BULDOEXCAVATOARE: geam usa stanga buldoexcavator JCB.

  1. 4. Taietor de beton si asfalt

Avand un taietor de beton si asfalt este foarte util. Cu aceasta, puteti elimina lucrarile curente si puteti lucra pe o suprafata noua. Functioneaza cu un motor pe benzina, cu un disc care taie totul in calea sa. Acest instrument are o contragreutate pe partea din fata, pentru a preveni ridicarea masinii in plin proces.

Functioneaza ca o masina de tuns iarba, dar in loc sa taie tufisul, ceea ce face este sa ridice betonul sau asfaltul. Are un buton pentru a masura intensitatea loviturii, determinand concentrarea intregii forte la baza.

Informatii interesante despre excavatoare

Buldoexcavatorul in constructii este coloana vertebrala a practic oricarei companii de constructii din lume. De la saparea fundatiilor, santurile de conducte pana la cai navigabile, buldoexcavatorul este un jucator de nepretuit in orice flota de constructii.

Numele „buldoexcavator” provine de la partea de lopata a masinii, nu de la locatia acesteia, asa cum presupun majoritatea oamenilor. Un buldoexcavator sapa tragand pamantul inapoi, in loc sa-l ridice ca o lopata.

Majoritatea buldoexcavatoarelor au, de asemenea, un incarcator in partea din fata a masinii, ceea ce face ca intreaga instalatie sa fie extrem de eficienta pe santier.

Un tractor poate fi echipat cu un buldoexcavator ca atasament, facand masina si mai versatila.

Multe mini-excavatoare si excavatoare au aparut la fata locului, luand o parte din munca de la buldoexcavatoare, totusi buldoexcavatorul continua sa fie una dintre cele mai populare masini achizitionate de companiile de constructii.

Istoria buldoexcavatorului dateaza din iulie 1947. Vaino (Waino) Holopainen si Roy Handy, Jr. au proiectat cadrul balansoar, iar inventia a primit brevetul in anul urmator. S-a format Wain-Roy Corporation.

Descoperirea cadrului pivotant a permis bratului hidraulic de sapat sa se balanseze in lateral pentru a arunca cupa. Acest brevet a inclus, de asemenea, inventia barei out-rigger si controlul debitului ridicat.

In aprilie 1948, Wain-Roy a vandut primul buldoexcavator complet hidraulic, montat pe un tractor Ford Model 8N. Cumparatorul a fost Connecticut Light and Power Company.

Wain-Roy a facut 24 de unitati in 1948. Wain-Roy le-a facut si pentru Sherman Products din Royal Oak, Michigan, cunoscuta sub numele de Sherman Power Digger si Ford. Aproximativ 7000 de buldoexcavatoare Wain-Roy au fost fabricate si vandute intre toamna lui 1948 si inceputul lui 1954, in principal prin dealerii Ford.

Tot in 1948, JCB a lansat primul incarcator hidraulic european si a urmat in 1953 cu un buldoexcavator cu o rotire de 180°, montat pe un tractor.

Apoi, in 1957, in timp ce Case producea primul buldoexcavator „integrat” pentru tractor in SUA, JCB a introdus primul buldoexcavator in care ambele sectiuni sunt sectiuni permanente ale masinii si nu sunt detasabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.