Echipamente din inox – esențiale pentru prelucrarea produselor lactate

42
Publicitate

De-a lungul ultimelor decenii, cererea de produse lactate a crescut în mod constant, motiv pentru care industria produselor lactate a început să utilizeze, cu precădere, echipamente din inox speciale. Pe lângă faptul că menține prospețimea laptelui, inoxul nu influențează gustul produselor lactate depozitate. Sunt foarte multe avantaje ale utilizării echipamentelor din inox pentru prelucrarea produselor lactate, printre care un mediu optim din punct de vedere sanitar, o siguranță sporită a produselor finale, durabilitate și longevitate.

Publicitate

Iată ce beneficii puteți avea utilizând echipamente din inox pentru prelucrarea laptelui:

Rezervoare inox – garantează o siguranță sporită a produselor lactate

Echipamentele din inox, fie că vorbim despre rezervoare inox sau despre bazine, prezintă o rezistență foarte mare la coroziune. În timp, produsele lactate pot coroda rezervoarele, iar acele zone corodate favorizează acumularea de bacterii, ceea ce duce la probleme de control al calității produselor. În plus, metalele corodate pot contamina într-un ritm rapid produsele alimentare, ceea ce este dăunător pentru sănătatea consumatorilor.

Echipamentele din inox pentru prelucrarea produselor lactate sunt prevăzute cu un strat protector din crom care încetinește procesul de coroziune. Prin curățarea regulată a echipamentelor, veți reduce semnificativ riscul acumulării bacteriilor.

Un alt mare avantaj al echipamentelor din inox are legătură cu rezistența lor la substanțele chimice de curățare. Produsele lactate sunt adesea transferate dintr-un recipient în altul, pe măsură ce sunt prelucrate. Transferul produselor alimentare este un alt proces care favorizează expunerea la bacterii și deteriorarea rapidă a echipamentelor. Pe deoparte, bazinele din inox sunt mai ușor de curățat față de cele realizate din alte materiale, dar sunt și mai rezistente la substanțele chimice de curățare. Alte soluții, precum recipientele realizate din plastic sau aluminiul, sunt mai puțin durabile și se deteriorează în timp, însă inoxul își păstrează caracteristicile și nu captează mirosuri neplăcute, ceea ce face ca recipientele confecționate din inox să fie investiții durabile.

Bazin inox – un echipament mai durabil și mai rezistent

Chiar dacă veți amplasa astfel de confecții metalice în aer liber, veți constata că se comportă foarte bine la condiții meteorologice nefavorabile, inclusiv la ploi. Până nu demult, oțelul carbon era materialul pe care îl preferau majoritatea producătorilor de produse lactate, însă studiile efectuate au arătat că acesta nu poate oferi aceeași protecție precum inoxul. Pe lângă faptul că se comportă excelent în aer liber, inoxul rezistă mai bine la zgârieturi, fisuri și abraziuni. În plus, inoxul este un material care rezistă ani de zile, iar longevitatea sa este un mare avantaj pentru afaceri. Echipamentele reprezintă adesea o investiție semnificativă, așa că antreprenorii își doresc ca produsele achiziționate inițial să reziste cât mai mult timp.

Așadar, bazinele sau rezervoarele de lapte sunt echipamente vitale pentru toți producătorii de produse lactate, datorită proprietăților pe care le prezintă. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.