ERP in cloud, soluția smart pentru un antreprenor modern

394

Termenul de erp in cloud este destul de nou apărut și se refera la planificarea utilizării resurselor totale de care dispune o anumită firmă utilizând cele mai noi soluții de administrare ale acestora cu mijloace IT.

ERP in cloud, modalitatea excelentă de reducere a costurilor unei firme

Aceste resurse prezintă un cost general compus din următoarele elemente principale:

  • – prețul configurării unei infrastructuri IT proprii companiei respective;
  • – valoarea licențelor IT utilizate de diversele departamente interne;
  • – serviciile de implementare ale acestor licențe;
  • – costul de mentenanța al licențelor;
  • – mentenanța și service-ul intern;
  • – prețul abonamentului de externalizare parțială sau totală a serviciilor IT etc.

ERP in cloud are avantajul că elimină diferite costuri parțiale care împovărează compania, agentul economic interesat achitând, dacă alege această soluție de viitor, doar o sumă unică pentru o parte sau pentru gama integrală de servicii cuprinse într-un abonament lunar.

Costurile se reduc în acest fel, ceea ce determină economii vizibile în bugetul firmei, inclusiv reduceri cu acele salarii ce înainte erau plătite unor angajați din cadrul departamentului IT ce aveau ca sarcini de serviciu implementarea și mentenanța respectivelor resurse interne, vitale pentru orice companie.

O soluție ERP in cloud va oferi și antreprenorilor începători un ansamblu de mijloace care le poate permite o creștere mai rapidă și depășirea unor competitori vechi, deoarece managerii putea să aibă o imagine de ansamblu asupra resurselor de care dispun în cadrul business-ul nou creat.

Având oricând doresc o imagine completă despre starea de sănătate a afacerii, deciziile importante se vor baza pe o perspectivă mai corectă, nemaifiind obligați ca să analizeze lucrurile pe segmente (departamente), unul câte unul, după care să încerce punerea cap la cap a acestora. Este un mod de dezvoltare holistic al afacerii, dacă ar fi să folosim un termen la modă.

Principalele 3 avantaje aduse de un ERP in cloud

1. Posibilitatea accesării informațiilor în timp real

– Fluxul de date folosind soluția ERP in cloud va fi mai ușor de utilizat pentru a realiza conexiuni între diferitele departamente ale companiei, ceea ce poate conduce rapid la o mai bună organizare a activității, persoanele interne interesate putând ca să știe în orice moment de ce resurse financiare, materiale și umane dispun pentru eficientizarea proceselor interne necesar obținerii unui profit maxim.

2. Oferă baza pentru sporirea rapidă a productivității activitații economice a companiei

– Datele esențiale se reunesc într-o singură soluție IT unitară, așa încât cei interesați pot să aibă o imagine generală despre firmă, pot sesiza anumite disfuncționalități și pot să ia decizii pentru corectarea lor cât mai rapidă.

3. Creșterea capacității de adaptare la schimbare a firmei

– O soluție ERP in cloud oferind posibilități de măsurare fidelă a anumitor parametri economico-financiari, conduce la o mai bună previzionare a schimbărilor, la o mai mare flexibilitate în fața noilor provocări pe care business-ul respectiv le are de trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.