Eviti cabinetul stomatologic de teama anesteziei? Iata cum poti trece acest prag!

635
Publicitate

Eviti cabinetul stomatologic de teama anesteziei? Iata cum poti trece acest prag! 1

Foarte multe persoane inca au o frica inexplicabila atunci cand vine vorba de orice interventie din cadrul unui cabinet stomatologic, iar aceasta frica este, probabil, rezultatul unei experiente nefericite din anii copilariei. Pe langa frica de proceduri si tehnici ce implica durere, pacientii se mai tem si de instrumentele din cabinetul stomatologic sau chiar de anestezia necesara inaintea multor interventii. Astfel, in randurile de mai jos vei descoperi care sunt efectele anesteziei si cateva motive clare pentru a nu te mai teme de aceasta procedura simpla si benefica.

Publicitate

Daca citesti aceste randuri, probabil ca ti s-a intamplat si tie sa renunti la o programare pe care o facusei in cadrul unui cabinet stomatologic din cauza temerilor legate de anestezie si de procedurile necesare efectuarii acesteia. O asemenea senzatie nu poate fi depasita cu usurinta, ci necesita crearea unei relatii de colaborare si incredere intre tine si specialistul care te trateaza. In plus, de mare ajutor ar fi sa te familiarizezi putin cu tehnicile utilizate in acest proces. In orice caz, o alegere total inoportuna ar fi sa nu vizitezi cabinetul stomatologic atunci cand stii ca ai o afectiune dentara. Tocmai de aceea, recomandarea este sa adopti o abordare mai deschisa care sa iti permita sa intelegi importanta tratamentului dentar propus de stomatologul tau si efectele pe care le-ai putea „indura” in cazul in care amani interventia necesara.

Tehnica de anestezie dentara
Intr-un cabinet stomatologic, tehnica de anestezie presupune suprimarea senzatiilor de durere la nivelul maxilarului si partial a mandibulei (amortirea buzei si a barbiei). Anestezia este recomandata si necesara mai ales in cazul tratarii afectiunilor dentare cu un grad mai ridicat de dificultate, precum interventiile chirurgicale, extractiile dentare si tratarea unor infectii la nivelul dintilor sau gingiilor. In plus, anestezia dentara este o solutie utilizata frecvent si in cazul pacientilor care se tem de durere sau pur si simplu doresc sa aiba certitudinea ca nu vor experimenta aceasta senzatie neplacuta pe durata interventiei din cabinetul stomatologic.

Efectele anesteziei dentare
In functie de zona impactata, efectele anesteziei dentare pot fi diferite. Ca urmare a intensitatii circulatiei sanguine din maxilar, anestezia maxilarului are un efect de durata mai mica decat cea a mandibulei. In urma acestei proceduri, apar senzatiile de amortire la nivelul barbiei si al buzelor dupa finalizarea interventiei dentare. Pe langa aceasta, alti factori care mai pot influenta durata si efectele anestezicului sunt greutatea pacientului, concentratia substantei anestezice si diferenta de PH dintre anestezic si zona anesteziata.

Efectul de suprimare a durerii va persista in functie de tipul interventiei si de sensibilitatea pacientului, insa, de regula, efectele anesteziei vor disparea total la aproximativ o ora dupa ce ai parasit cabinetul stomatologic.

Bineinteles, exista si situatii iesite din comun in care durerea inca poate fi resimtita fie din cauza unei infectii, fie a unei anomalii anatomice (tesut osos foarte dens), insa medicul trebuie doar sa administreze o doza suplimentara si sa astepte ca substanta sa isi produca efectul in organismul pacientului.

Conform studilor realizate la nivel mondial de Asociatia Britanica de Stomatologie, s-a constatat faptul ca circa 75% dintre adulti se tem sa paseasca intr-un cabinet stomatologic, iar 15% dintre persoane au temeri legate de consultarea unui specialist in domeniu. „Pacientii carora le este teama sa mearga la dentist sunt, teoretic, mai susceptibili de a avea o igiena dentara mai putin buna decat cei care merg regulat la cabinetul stomatologic”, a precizat Nigel Carter, directorul British Dental Health Foundation.

Asadar, infrangerea temerilor legate de anestezie prin cunoasterea tuturor procedurilor utilizate in tratarea unei anumite probleme dentare iti va permite sa vizitezi cabinetul stomatologic nu numai pentru a trata afectiunile, ci si pentru a le preveni. Daca vrei sa te bucuri de servicii de exceptie si tratamente lipsite de durere, programeaza o vizita la un cabinet stomatologic din cadrul clinicii Dental Excellence si profita de cea mai noua tehnologie dentara si experienta vasta a echipei de specialisti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.