Câteva beneficii ale aparatului dentar

249
Publicitate

Aparatul dentar are numeroase beneficii asupra sănătăţii dentare şi totodată, îmbunătăţete aspectul fizic. Acesta poate fi o investiţie valoroasă pentru orice individ care se confruntă cu probleme ale dinților înghesuiţi sau situaţi în poziţii incorecte

Publicitate

Când se impune montarea unui aparat dentar?

Montarea unui aparat dentar este o operaţiune medicală specializată care se realizează în cabinetul de stomatologie, de către specialiștii în domeniu. Înaintea tratamentului se evaluează starea de sănătate a pacientului şi se întocmește un planul de intervenție.  Aplicarea unui aparat dentar se recomandă în următoarele situații:

  • atunci când s-au  pierdut dinţii de lapte devreme în copilărie iar dinţii permanenţi întârzie să crească;
  • atunci când dinţii sunt înghesuiţi;
  • atunci când scrâşneşti din dinţi când închizi gura, stare care indică o anomalie a osului sau a dinţilor;
  • atunci când îţi muşti involuntar obrazul interior sau ai probleme când închizi gura;
  • atunci când respiri preponderent pe gură; 
  • atunci când ai dificultăţi de muşcare, masticaţie şi înghiţire.

Haideți să descoperim care sunt câteva dintre avantajele acestor dispozitive medicale

  • Purtarea aparatului dentar îmbunătăţeşte sănătatea orală. Mulți pacienți cu dinţii înghesuiţi au probleme legate de curăţarea dinţilor şi a spațiilor interdentare. Montarea şi purtarea aparatului dentar permite lărgirea spaţiilor interdentare şi igienizarea corectă a întregii cavităţi. Perii fini ai periuţelor pot pătrunde în zonele greu accesibile şi pot îndepărta resturile de alimente, care, neeliminate, favorizează dezvoltarea cariilor.
  • Corectarea poziţie dinţilor nu este doar o intervenţie estetică ce îmbunătăţeşte aspectul general, ci este și o procedură ce îmbunătăţeşte procesul de digestie. Pacienții cu dinţii strâmbi au de obicei probleme de masticaţie. Deoarece masticaţia nu se realizează corect, procesul de formare a bolurilor alimentare şi digestia sunt afectate. 
  • Persoanele cu dinţi strâmbi sau înghesuiţi pot avea probleme de încredere şi o stimă de sine scăzută. Aparatul dentar permite corectarea poziţiei dinţilor și îmbunătăţeşte fizionomia utilizatorilor. Aceștia își recapătă încrederea în sine şi au tendința de a zâmbi mai des.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile purtării unui aparat dentar, însă nu sunt singurele. Dacă te numeri printre persoanele a căror viață va fi îmbunătăţită de un astfel de aparat medical, nu ezita să contactezi un specialist. Acesta te va ajuta să faci alegerea potrivită şi să te bucuri de o sănătate optimă şi stima de sine la cote înalte. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.