Câteva beneficii ale aparatului dentar

89

Aparatul dentar are numeroase beneficii asupra sănătăţii dentare şi totodată, îmbunătăţete aspectul fizic. Acesta poate fi o investiţie valoroasă pentru orice individ care se confruntă cu probleme ale dinților înghesuiţi sau situaţi în poziţii incorecte

Când se impune montarea unui aparat dentar?

Montarea unui aparat dentar este o operaţiune medicală specializată care se realizează în cabinetul de stomatologie, de către specialiștii în domeniu. Înaintea tratamentului se evaluează starea de sănătate a pacientului şi se întocmește un planul de intervenție.  Aplicarea unui aparat dentar se recomandă în următoarele situații:

  • atunci când s-au  pierdut dinţii de lapte devreme în copilărie iar dinţii permanenţi întârzie să crească;
  • atunci când dinţii sunt înghesuiţi;
  • atunci când scrâşneşti din dinţi când închizi gura, stare care indică o anomalie a osului sau a dinţilor;
  • atunci când îţi muşti involuntar obrazul interior sau ai probleme când închizi gura;
  • atunci când respiri preponderent pe gură; 
  • atunci când ai dificultăţi de muşcare, masticaţie şi înghiţire.

Haideți să descoperim care sunt câteva dintre avantajele acestor dispozitive medicale

  • Purtarea aparatului dentar îmbunătăţeşte sănătatea orală. Mulți pacienți cu dinţii înghesuiţi au probleme legate de curăţarea dinţilor şi a spațiilor interdentare. Montarea şi purtarea aparatului dentar permite lărgirea spaţiilor interdentare şi igienizarea corectă a întregii cavităţi. Perii fini ai periuţelor pot pătrunde în zonele greu accesibile şi pot îndepărta resturile de alimente, care, neeliminate, favorizează dezvoltarea cariilor.
  • Corectarea poziţie dinţilor nu este doar o intervenţie estetică ce îmbunătăţeşte aspectul general, ci este și o procedură ce îmbunătăţeşte procesul de digestie. Pacienții cu dinţii strâmbi au de obicei probleme de masticaţie. Deoarece masticaţia nu se realizează corect, procesul de formare a bolurilor alimentare şi digestia sunt afectate. 
  • Persoanele cu dinţi strâmbi sau înghesuiţi pot avea probleme de încredere şi o stimă de sine scăzută. Aparatul dentar permite corectarea poziţiei dinţilor și îmbunătăţeşte fizionomia utilizatorilor. Aceștia își recapătă încrederea în sine şi au tendința de a zâmbi mai des.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile purtării unui aparat dentar, însă nu sunt singurele. Dacă te numeri printre persoanele a căror viață va fi îmbunătăţită de un astfel de aparat medical, nu ezita să contactezi un specialist. Acesta te va ajuta să faci alegerea potrivită şi să te bucuri de o sănătate optimă şi stima de sine la cote înalte. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.