Transformarea digitală, în plină evoluție în anul 2022

112

După toate provocările și reușitele din anii anteriori, companiile au înregistrat schimbări majore și s-au concentrat tot mai mult pe evoluția soluțiilor digitale menite să eficientizeze afacerile. În ceea ce privește perspectivele de viitor, încep să se contureze diverse tendințe în materie de software development, care vizează în principal utilizarea serviciilor Cloud sau automatizarea diferitelor sarcini repetitive, la toate nivelurile de business. Companiile de IT outsourcing oferă soluții eficiente de optimizare a proceselor de afaceri, pentru a ține pasul cu trendurile și cu evoluția transformării digitale din întreaga lume. 

Tehnologia migrează în Cloud

Suntem deja familiarizați cu termeni precum Process-as-a-Service, Software-as-a-Service, iar pentru a completa această listă, se alătură și Robot-as-a-Service. Odată cu apariția numeroaselor soluții RPA, piața serviciilor de automatizare devine tot mai flexibilă și tinde să se adapteze la nevoile imediate ale clienților. Astfel, a luat amploare soluția RaaS. Această soluție oferă aceleași avantaje precum RPA, diferența dintre cele două fiind, în cea mai mare parte, legată de accesibilitate. Deoarece RaaS se află în spațiul Cloud, este mult mai accesibil și are nevoie doar de un minim de resurse financiare și de infrastructură pentru a fi adoptat. 

Forța de muncă va fi parțial digitală

Soluțiile de optimizare a proceselor ce țin de resurse umane devin tot mai populare, de vreme ce acest departament se confruntă acum cu o nouă provocare: armonizarea forței de muncă digitală cu angajații. În ultima perioadă, locurile de muncă au trecut prin schimbări majore și au fost supuse constant tendințelor de optimizare. Munca de acasă ne-a demonstrat, încă o dată, importanța tehnologiei în crearea unui mediu de muncă sigur în orice situație. Automatizarea reprezintă un adevărat aliat pentru toți angajații, datorită simplificării muncii. Procesul de integrare a roboților software între angajați reprezintă una dintre sarcinile pe care angajații de la resurse umane le vor efectua în perioada care urmează. Din fericire, antrenarea și adaptarea la acest tip de tehnologie sunt foarte simple, astfel că într-un timp scurt, avantajele automatizării se fac resimțite pe toate planurile de afaceri. 

Succesul afacerilor se dovedește a fi strâns legat de strategia de dezvoltare tehnologică pe care o adoptă. Soluțiile software pentru optimizarea afacerilor evoluează rapid, adăugând noi îmbunătățiri de la o zi la alta, lucru care le face mai performante și mai accesibile. O strategie eficientă de dezvoltare tehnologică necesită timp și inovație, însă este în totalitate necesară pentru ca afacerea să poată răspunde cerințelor tot mai complexe ale pieței și ale clienților. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.