Ce trebuie sa faci cand erupe o masea de minte? Mergi la clinica stomatologica! Iata de ce!

147
Publicitate

clinica stomatologica

Dintii erup in primii anisori de viata, apoi dantura permanenta ia locul dintilor “de lapte” pe la varsta de 6-7 ani. Dupa varsta adolescentei, insa, este de asteptat ca maselele “de minte” sa isi faca aparitia. De regula, durerea in partea din spate a gurii sau inflamarea tesutului gingival din acea zona sunt semnele eruperii unei masele de minte.

Publicitate

Cu toate ca, teoretic, toate cele 4 masele de minte trebuie sa erupa la un moment-dat, ai putea fi una dintre fericitele persoane care nu se confrunta cu astfel de griji, intrucat exista si posibilitatea ca acestea sa nu erupa niciodata.

Maselele de minte se regasesc in extremele arcadelor dentare, la periferie, si isi fac aparitia, in cele mai multe cazuri, la varste cuprinse intre 17 si 25 de ani. Indiferent de momentul in care simti acest tip de disconfort in partea din spate a cavitatii bucale, trebuie sa vizitezi o clinica stomatologica pentru a evita din timp eventualele neplaceri asociate eruperii.

Ce sunt maselele de minte?

Al treilea molar are aceeasi functie pe care o indeplinesc si celelalte masele de pe arcadele dentare: trebuie sa taie, sa striveasca si sa contribuie la mestecarea eficienta a alimentelor pe care le consumi. Molarul de minte este ultimul dinte care erupe si, in cazul in care va fi sanatos, va indeplini exact rolul unei masele obisnuite.

Specialistii de la clinica stomatologica www.dentalpremier.ro ne dezvaluie faptul ca atunci cand maseaua nu erupe deja afectata, are o pozitie fireasca, se dezvolta normal, iar gingiile sunt sanatoase, extractia nu este necesara. In multe cazuri, insa, maseaua de minte va crea o problema de ordin ortodontic, cauzand inghesuirea celorlalti dinti. Chiar daca este sanatoasa, in aceste situatii se recomanda procedura de extractie la o clinica stomatologica specializata.

Care sunt situatiile in care extractia maselei de minte este necesara?

Recomandarea tuturor specialistilor in medicina dentara este sa mentii o comunicare stransa cu stomatologul in care ai incredere. Indiferent de problemele dentare cu care te confrunti, comunicarea simptomelor catre medic ar putea preveni accentuarea afectiunii. O radiografie panoramica va permite specialistului din clinica stomatologica sa determine momentul eruperii molarului de minte. Din pacate, majoritatea persoanelor prezinta disconfort si situatii care duc inevitabil la extractie. Iata cateva scenarii probabile!

Nu este loc pentru ca maseaua de minte sa erupa corect

In aceasta situatie, pozitionarea pe arcada dentara va fi necorespunzatoare, provocand o serie de neplaceri: aglomerarea dintilor, muscatura gresita sau chiar ranirea partii interioare a obrazului.

Maseaua de minte erupe intr-o pozitie necorespunzatoare

Daca acesta este si cazul tau, atunci trebuie sa stii ca atat maseaua, cat si dintii din vecinatatea ei pot fi afectati de carii greu de tratat, intrucat zona va fi foarte dificil de curatat.

Molarul de minte este semi-inclus

Aceasta situatie implica pozitionarea deasupra gingiei a unei parti din coroana maselei de minte, celalata parte aflandu-se inca dedesubt. Una dintre consecinte poate fi faptul ca resturile alimentare si placa bacteriana se vor aduna sub gingie, iar tesuturile se vor inflama si vor crea disconfort si infectii. Cazurile de acest tip favorizeaza aparitia bolilor gingivale, a inghesuirii dintilor si a formarii chisturilor (prin umplerea cu lichid a sacului din osul maxilar), motive foarte intemeiate pentru a vizita clinica stomatologica imediat ce maseaua de minte “da semne” ca ar putea iesi la suprafata.

Clinica stomatologica Dental Premier este pregatita sa faca fata chiar si celor mai dificile cazuri ce necesita extractie dentara, intrucat specialistii cu experienta din echipa au la dispozitie cele mai moderne aparate si materiale medicale. Totul este sa nu amani vizita la cabinet, intrucat ai garantia unei interventii reusite care te va ajuta sa eviti disconfortul si posibilele afectiuni ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.