Forajele de mare adancime

327

Indiferent dacă vă gândiți să vă forați un puț de apă pe proprietatea dvs. sau cumpărați terenuri și doriți să cunoașteți potențialul de forare pe acea proprietate, ar trebui să luați în considerare multe lucruri.   Nu există soluții simple, hărți detaliate ale prezenței apei subterane și nici o garanție. Dar sunt disponibile informații care pot fi utile atunci când se ia o decizie cu privire la desfășurarea oricărei perforări sau unde să se efectueze forarea la mare adancime. Acest articol discută aspectele pe care trebuie laute in considerare atunci când se evaluează potențialul de apă și descrie pașii de bază pentru obținerea informațiilor de care aveți nevoie. Pentru a  înțelege mai bine informațiile disponibile și de ce unele zone oferă apă și altele nu, începeți cu o scurtă discuție a principiilor de bază care guvernează apariția apelor subterane.

Apă subterană în mișcare: Apa subterană este definită ca apa subterană găsită în spațiul porilor de roci. Apa subterana nu ramane sub pamant pentru totdeauna, si nu mai asteapta sa ne tragem din fantana. Apa subterană se mișcă ca parte a ciclului hidrologic, circulația nesfârșită a apei din atmosferă pe suprafață și în zonele subterane ale pământului și apoi înapoi de la suprafață spre atmosferă . Precipitarea devine apa de suprafață, umiditatea solului și a apei freatice. Ca și apa de suprafață, apa subterană curge spre și în cursuri de apă, râuri, mlaștini și lacuri. Apa subterană circulă înapoi pe suprafață în acest fel și, de la suprafață, apa revine în atmosferă prin evaporare și transpirație (respirația plantelor).

Procesul prin care apa din precipitații și zăpada topită intră în sol și se percolază în zona saturată se numește reîncărcare. Pe lângă faptul că curg în râuri, mlaștini și lacuri, apa subterană se poate descărca și sub formă de izvoare și puțuri care curg.

Apă subterană și acvifere: Numeroși termeni sunt utilizați pentru a descrie natura și amploarea resurselor de apă subterană. Nivelul sub care toate spațiile de pori din sol sunt umplute cu apă se numește masa de apă . Întreaga regiune sub masa de apă se numește zona saturată, iar apa din această zonă saturată se numește apă subterană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.