Grecia sau Turcia: ce să alegi atunci când mergi în vacanță cu copiii?

196
Publicitate

Vacanțele în străinătate, chiar și cu copii mici, sunt foarte frecvente astăzi. Conexiunile aeriene convenabile și buna organizare a agențiilor de turism axate pe vacanțele în familie fac astfel de călătorii mult mai ușoare. Poți merge practic oriunde vrei, pentru că singurele limite sunt cele din imaginația ta.

Publicitate

Vacanță Turcia sau Grecia: ce au în comun?

În ceea ce privește cele mai populare destinații, românii aleg cel mai frecvent o vacanță Turcia sau Grecia – țări situate în condiții climatice foarte asemănătoare, unde ai o oportunitate unică de a vizita monumentele lumii antice, precum și o garanție a vremii însorite și a plajelor frumoase. Amintește-ți, însă, că în timpul vacanțelor cu un copil sunt foarte importante condițiile în care te vei caza și vei lua masa, precum și atracțiile care vor interesa și nu vor obosi copiii.

Atât într-o vacanță Grecia, cât și în Turcia, se poate conta pe calitatea înaltă a serviciilor hoteliere și de restaurant. Există o mulțime de facilități din care să alegi în diverse standarde și prețuri, cu plajă și șezlonguri proprii, piscine și opțiunea All inclusive. Animațiile pentru copii, sălile de joacă sau îngrijirea organizată nu sunt, de asemenea, neobișnuite . În ambele țări, poți găsi condiții foarte favorabile pentru copiii tăi. 

Vremea este și ea foarte asemănătoare, așa că ai grijă la soare pentru ca cei mici să nu se supraîncălzească. Cea mai fierbinte regiune din Grecia sunt insulele sale sudice, precum Rhodos sau Creta, iar în Turcia cele mai călduroase zile sunt în zona Rivierei turcești, în Antalya și Alanya. 

Ce atracții turistice merită descoperite într-o vacanță Grecia sau Turcia?

Ambele țări sunt la fel de atractive în ceea ce privește divertismentul disponibil și sporturile nautice. De asemenea, vei găsi acolo rămășițele unor locuri legendare, în Grecia celebra Acropole din Atena, oracolul din Delphi și într-o vacanță în Turcia, Troia și Efes. 

Cu toate acestea, există o diferență în accesibilitatea acestor locuri, deoarece în Grecia majoritatea sunt situate relativ aproape una de alta (pe insule precum Rodos și Creta ai totul într-un singur loc), în timp ce într-o țară atât de vastă precum Turcia trebuie să planifici călătorii mai lungi care pot fi obositoare pentru copii. Mai ales că cele mai populare stațiuni se află în sud, iar multe obiective turistice sunt în partea de nord-est. 

Este nevoie de 3-4 ore pentru a ajunge de la Bodrum la Efes, de două ori mai mult pentru a merge la Troia, iar din Antalya trebuie să iei în calcul o excursie de o zi în aceste locuri. Relativ aproape de Antalya și Alanya se află Pamukkale (lacuri de calcar uimitoare) și Cappadocia (un oraș sculptat în stâncă). 

Există însă vești bune pentru cei indeciși – dacă nu știi ce să alegi între o vacanță Grecia sau Turcia, poți vizita ambele țări în același timp. Legăturile cu feribotul între insulele grecești situate în apropierea graniței (Kos, Rodos) și regiunile turcești Bodrum și Marmaris par a fi demne de recomandat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.