Igiena unghiilor – cum puteti sa asigurati o manichiura si o pedichiura sigura

421
Publicitate

Igiena unghiilor - cum puteti sa asigurati o manichiura si o pedichiura sigura 1

Manichiura sau pedichiura ofera posibilitatea unei evadari relaxante care ne ajuta sa ne simtim improspatati si frumosi, dar curatarea si igienizarea precara a instrumentelor utilizate poate face ca acest rasfat la un salon manichiura pedichiura sa fie mai mult daunator decat benefic.

Publicitate

Cu ce infectii ne putem alege la un salon de manichiura

Infectiile care circula prin saloanele de manichiura pot varia de la cele minore si usor de tratat, pana la cele grave. Potrivit lui Luis Ostrosky, profesor de boli infectioase la McGovern Medical School de la Universitatea din Texas Health Science Center din Houston (UTHealth) si medic curant la Centrul Medical Memorial Hermann-Texas, infectiile tipice care se pot contacta la un salon de manichiura sunt cele bacteriene obisnuite cum ar fi stafilococul sau strepul, care apar in cazul ranirii pielii. Desi nu sunt dese aceste infectii, ele ar trebui sa puna in garda atat personalul de la saloanele de manichiura cat si clientii.

Solutii la care pot apela clientii pentru prevenirea a infectiilor

Oamenii care apeleaza la serviciile unui salon manichiura ar trebui sa puna la indoiala curatenia si practicile de igienizare folosite in acel salon. Ei ar trebui sa fie atenti la felul in care arata locul si sa caute indicii evidente cum ar fi cosurile de gunoi care dau pe dinafara sau resturi de unghii si reziduuri din jurul spatiilor de lucru. Totodata, clientii au dreptul sa intrebe un tehnician de unghii despre modul in care salonul sterilizeaza echipamentele si ustensilele, cum sunt curatate bazinele pentru picioare si sa fie atenti la deschiderea truselor de instrumente proaspat sterilizate.

Exista linii directoare stricte cu privire la modul de curatare a unui bazin de hidromasaj sau de modul cum se foloseste captusala de unica folosinta a unui bazin pentru picioare, dar problema este ca, in general, clientii nu vad aceste operatii si trebuie sa se asigure cumva ca salonul respectiv respecta procedurile standard.

Sugestii suplimentare pentru evitarea infectiilor

Se recomanda oamenilor sa nu aleaga sa isi faca manichiura sau pedichiura la un salon manichiura daca au o rana deschisa sau o eruptie cutanata. Totodata, nu este deloc potrivit ca in cazul unei exeme a picioarelor sa isi faca pedichiura pentru ca in timpul curatarii, microtraumele care apar la nivelul pielii cresc sansa de dezvoltare a bacteriilor si pot duce la amplificarea afectiunii. Daca stratul de piele este afectat in vreun fel, ea devine un portal pentru infectii. In mod normal, pielea se descurca foarte bine pentru a ne proteja de bacterii, ciuperci sau virusi, dar, daca este afectata, ea nu mai face fata la fel de bine, persoana in cauza fiind mult mai susceptibila spre infectii.

Clientii trebuie sa se asigure ca salonul de manichiura are licenta

Cand alegem un salon pentru manichiura sau pedichiura ar trebui sa ne asiguram ca este autorizat si are licenta. Acest lucru inseamna ca au fost respectate anumite standarde de igiena si ca salonul a fost inspectat cu atentie de organele de control.

Un astfel de salon, sigur si cu licenta la zi, este Antica Studio la ale carei serivicii de manichiura sau pedichiura poti apela fara nici o ezitare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.