Marcile de motocicleta potrivite pentru aventuri de neuitat

179
Publicitate

Aventuri, senzatii traite la maxim si foarte multa adrenalina! Toate acestea, la un loc, creeaza conditiile perfecta pentru o vacanta la cote maxime. De ce? In primul rand, o motocicleta puternica, precum nake-ul Kawasaki Z750 iti este de mare ajutor atunci cand vrei sa parcurgi chiar si cele mai grele trasee.

Publicitate

Motocicletele Standard (denumite și „Naked”) sunt recomandate începătorilor sau celor care își doresc un vehicul pe două roți ideal pentru transportul în mediul urban. Si nu numai! Se descurca de minune chiar si pe drumuri de munte. Ele se caracterizează printr-o formă clasică de motocicletă, fiind ușor de manevrat, iar tu, ca șofer moto, ai un confort sporit în șezut

De asemenea, motoarele cu care vin echipate nu sunt foarte puternice. Așadar, dacă te gândești la viteză și la foarte mulți cai putere, trebuie să te reorientezi ceva mai târziu, când vei căpăta experiență.

Naked-prima ta motocicleta

Daca te afli la inceput de drum pe motocicleta, recomandarea noastra inclina catre un naked, o motocicleta usor de manevrat.

Un #naked bike poate fi o opțiune standard despre care ai auzit mai des. Dar, după cum poți ghici, termenul nu are nimic de-a face cu îmbrăcămintea sau lipsa ei. În schimb, un naked bike poate fi definit ca o motocicletă fără carene care să camufleze componentele. De asemenea, nu vei vedea un model naked cu parbriz sau cu diverse accesorii din plastic.

Conform autorului „The Build”, Robert Hoekman Jr., „motocicletele naked sunt parteneri flexibili pentru viața de ora, pentru plimbări de după-amiază sau orice ieșiri pe drumurile pavate”.

Carena unei motociclete este reprezentată de panourile de protecție care acoperă cadrul. Carenele pot reduce rezistența și oferă un caracter mai aerodinamic, așa că sunt foarte comune în cazul motocicletelor de curse. În general, carenele sunt construite din fibră de sticlă, plastic sau aluminiu.

Există câteva componente care se găsesc pe modelele naked, în comparație cu alte stiluri. În principal, acestea vizează: cadrul „deschis”, controalele de picior poziționate central și ghidonul amplasat mai sus, la care se se adaugă o poziție de pilotare dreaptă, mai confortabilă.

Când vine vorba de motociclete naked, există o largă varietate: cu look vintage sau mai sportive și moderne, ca de exemplu Z750 din familia de motociclete Kawasaki

Un naked bike poate fi un partener ideal pentru cei care tranzitează zilnic străzile aglomerate ale orașului, dar și pentru cei care întreprind plimbări pe distanțe mai mari și doresc să se bucure de confort la pilotare și de un control solid asupra vehiculului. Cu toate că nu dețin aceleași caracteristici aerodinamice ca modelele racing, naked bike-urile sunt, totuși, zvelte. Ele oferă, de asemenea, avantajul adaptabilității la condiții de drum variate.

Dacă ești în căutarea unui naked bike, poți lua în considerare cel puțin 5 motive pentru care să optezi pentru un model din gama Kawasaki Z750.

Preț grozav

Modelele Kawasaki Z750 sunt mai accesibile decât alte modele concurente. În plus, mentenanța pe termen lung nu este costisitoare.

Caracter practic și confort

Un naked bike încape într-un garaj mic, este ușor de parcat și ușor de manevrat în trafic. Poziția de riding dreaptă permite, pe lângă confort, și o bună vizibilitate.

Performanță

Naked bike-urile se disting printr-un raport perfect între greutate și putere și nu solicită atât de multă forță sau pricepere din partea riderului pentru a controla vehiculul. Sunt rapide și puternice și oferă accelerație excelentă. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai ușoare decât alte tipuri de motociclete, dispunând de mai puține echipamente. Deși nu sunt la fel de rapide ca modelele sport bike, pot atinge suficientă viteză atunci când este nevoie.

Tehnologie de ultimă oră

Popularitatea în creștere a segmentului de naked bike a dat naștere unei concurențe tot mai mari între branduri și a dus la dezvoltarea de diverse avansuri tehnologice, așa că aceste motociclete se bucură astăzi de performanță crescută. În timp ce poziția de pilotare dreaptă conferă riderului un plus de încredere, ghidonul înălțat îndepărtează centrul de greutate al vehiculului de punctul de sprijin care se rotește în jurul axei față, permițând o creștere masivă a eficienței la frânare. În funcție de brand și model, un naked bike poate dispune de: injecție electronică, display digital, opțiuni de control al tracțiunii, ABS, cruise control, accelerație ride-by-wire etc.

Imbinarea fericită a două lumi

Un model naked oferă confortul unui cruiser combinat cu emoția de a pilota o motocicletă sport, exact cee ace iti trebuie daca iti doresti o Kawasaki Z750.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.