Maybach GLS 600: Noul standard de lux în industria auto

99
Publicitate

În 2019, la prestigiosul Salon Auto din Guangzhou, s-a dezvăluit un nou reper în materie de lux și prestanță în gama Mercedes: Maybach GLS. Acest model redefinește noțiunea de opulență în segmentul SUV, fiind cel mai mare și mai somptuos vehicul din portofoliul Mercedes. În comparație cu varianta AMG a lui GLS, care iese în evidență prin accentele sale agresive și aerodinamice, Maybach GLS adoptă o abordare mai rafinată și elegantă.

Publicitate

Designul exterior al Maybach GLS 600 este caracterizat printr-un abundent folos de elemente cromate, conferindu-i un aspect distinctiv și sofisticat. Vopseaua caroseriei, în culori perlate, este disponibilă în opt variante bi-tonale, adăugând un strat suplimentar de exclusivitate. Jantele impresionante, de 23 de inci (față de cele standard de 22 de inci), cu multe spițe, încununează aspectul elegant al vehiculului, subliniind statutul său de vârf de gamă în categoria SUV-urilor de lux.

Designul interior al modelului Maybach GLS 600

În locul obișnuitelor configurații axate pe capacitatea maximă de pasageri, acest model redefinește luxul printr-o abordare axată pe confortul suprem pentru patru adulți. Un aspect remarcabil este eliminarea celui de-al treilea rând de scaune, o decizie care oferă mai mult spațiu pentru pasagerii din spate și un portbagaj cu un volum redus la 520 de litri.

Această redistribuire a spațiului permite scaunelor din spate să ofere o experiență comparabilă cu clasa business din aeronave. Pasagerii se pot bucura nu doar de scaune încălzite și ventilate, dar și de un sistem de masaj sofisticat. 

Separând aceste scaune se află un tunel median spațios, care adăpostește compartimente răcite și un suport pentru tableta destinată controlului scaunelor și sistemului de infotainment. Această configurație rafinată subliniază angajamentul brandului pentru confort și opulență, redefinind standardele de lux în industria auto.

Maybach GLS 600: Noul standard de lux în industria auto 1

Detaliile tehnice ale acestui autovehicul de lux

Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic reprezintă o combinație impresionantă de putere și tehnologie de ultimă oră. Dotat cu un motor V8 de 4,0 litri, acest vehicul de lux dezvoltă o putere remarcabilă de 558 de cai-putere și un cuplu de 730 Newtoni-metru. 

Sistemul mild hybrid EQ Boost adaugă încă 22 de cai-putere și 250 Nm, intervenind exact în momentele critice pentru a oferi un plus de resurse. Toată această forță este transmisă roților prin intermediul unei transmisii automate cu nouă trepte, împreună cu sistemul de tracțiune integrală 4Matic, asigurând astfel o performanță de invidiat.

Performanțele impresionante ale Mercedes Maybach GLS 600 sunt evidente și în cifre: acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde, ajungând la o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic. Un aspect cheie al trenului de rulare îl constituie suspensia pneumatică, inclusă în pachetul standard, iar pentru cei care doresc și mai mult, există opțiunea tehnologiei E-Active Body Control, care oferă o experiență de condus și mai rafinată. Această combinație de performanță, lux și tehnologie avansată face din Mercedes-Maybach GLS 600 4Matic o alegere de top pentru iubitorii de automobile de lux.

Dotările generale ale unui GLS 600 Maybach

Tehnologia a evoluat incredibil, oferind o gamă largă de dotări care transformă experiența de conducere într-una mai sigură, confortabilă și conectată. Printre aceste inovații se numără Android Auto și Apple CarPlay, care permit integrarea ușoară a smartphone-ului cu sistemul de infotainment al mașinii, oferind acces facil la aplicații și funcții esențiale în timpul deplasării.

Pentru siguranță și confort sporit, multe vehicule sunt echipate cu sisteme de apelare automată în caz de urgență, asistență pentru faza lungă și control vocal. Aceste tehnologii contribuie la o conducere mai sigură, reducând riscul de accidente și facilitând interacțiunea cu diversele funcții ale mașinii.

Designul interior al autovehiculelor moderne se concentrează și pe confortul pasagerilor. Exemple în acest sens sunt scaunele cu funcție de masaj, încălzire sau ventilație, care oferă o experiență de călătorie relaxantă, indiferent de condițiile exterioare. Plafonul panoramic din sticlă adaugă o dimensiune nouă călătoriei, permițând pasagerilor să admire peisajul, în timp ce jantele de aliaj combinate cu suspensia pneumatică asigură o călătorie lină și confortabilă.

Sistemele de navigație avansate, împreună cu sistemele audio de înaltă calitate, transformă fiecare călătorie într-o experiență plăcută și relaxantă. În plus, funcții precum încărcarea wireless a telefonului, accesul fără cheie și hayonul portbagajului electric adaugă un plus de comoditate și eficiență.

Pentru a asigura un nivel înalt de siguranță, multe mașini moderne sunt echipate cu sisteme de monitorizare a unghiului mort și parbrize încălzite, care asigură o vizibilitate excelentă în toate condițiile meteorologice. De asemenea, tracțiunea 4×4 și volanul cu padele oferă o experiență de conducere dinamică și controlată, adaptată atât drumurilor urbane, cât și celor off-road.

Dotările moderne ale autovehiculelor nu doar că măresc nivelul de confort și siguranță, dar transformă și modul în care interacționăm cu mașinile noastre, ducând experiența de conducere la un nivel superior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.