Noul Note de la Samsung, cu un nou procesor Exynos fabricat in house?

57

De câteva generații bune, Samsung pune în circulație două serii de modele de telefoane de ultimă generație pe sezon.

Prima jumătate a anului e rezervată modelelor Galaxy S, Galaxy S20 fiind ultimele apărute. În a doua jumătate a anului, Samsung o rezervă pentru seria Note.

Pentru acest an, urmează Samsung Galaxy Note 20, care ar fi trebuit să apară în august, dar probabil vor fi amânate de pandemia de coronavirus.

Samsung Note 8 – strategia

În toți acești ani, Samsung a schimbat strategia cu privire la procesatoarele de fabricație proprie.

Uneori, un model domina tot sezonul, dar alteori un alt model apărea odată cu noul Galaxy Note al generației respective.

Acum se pare că sud-coreenii recurg din nou la această ultimă strategie, existând zvonuri care vorbesc de Exynos 992 pentru a înlocui modelul Exynos 990 care nu are nici șase luni de viață încă.

Mai multă putere grafică și primul procesor de șase nanometri.

Potrivit ultimelor zvonuri, Samsung are pregătit o nouă versiune de procesor high-end pentru a-l intercala între actualul Exynos 990 și viitoarea generație care va urma să fie inaugurată odată cu următorul Samsung Galaxy S30 de anul viitor.

Chip-ul va primi numele Exynos 992 și va fi pregătit în august sau oricând va apărea modelul Note 20, pentru a fi lansate împreună.

Samsung Note 8 – tehnologia de 6 nm

Noul Exynos 992 ar putea fi primul care să aibă tehnologia de 6 nanometri al fabricantului coreean, devenind primul procesor fabricat cu această dimensiune a tranzistorilor, dat fiind că pentru 2020 se așteaptă primele procesoare de 5 nanometri la „bordul” telefoanelor Huawei și Apple, respectiv posibila prezentare a lui Snapdragon 875 de cinci nanometri pentru finalul anului.

Zvonurile amintite vorbesc, totodată, despre faptul că Exynos 992 va fi cel ales pentru a echipa modelul Samsung Galaxy Note 20 pe care fabricanul îl comercializează acasă, în Coreea de Sud.

Ca informație relevantă, Samsung Galaxy S20 este echipat cu Snapdragon 865 pe teritoriul respectiv.

Samsung Note 8 – procesor Exynos

Dacă zvonurile se vor adeveri, procesorul Exynos 992 o va repune pe Samsung în lupta la nivel grafic cu actualul Snapdragon 865 de la Qualcomm, dat fiind că Exynos 990 a rămas în urma competiției, după ultimul salt generațional.

Alianța dintre Samsung și Nvidia nu va lua „avânt” decât anul viitor, 2021, deci saltul calitativ din punct de vedere al puterii grafice nu ar trebui să fie atât de mare, deși probabil suficient pentru ambele procesoare folosite de Samsung în acest an.

Samsung Note 8 – Exynos vs. Snapdragon

Samsung a alternat mereu cele două procesoare, Exynos și Snapdragon, în funcție de piața de desfacere. În China și America de Nord, coreenii foloseau Snapdragon, în timp ce în restul pieței asiatice și în Europa, foloseau procesoare Exynos produse in-house.

Motivul?

Prin folosirea procesoarelor fabricație proprie, Samsung reușea să obțină un preț de fabricație mai mic, care să-i ofere un avantaj pe piețele din Coreea, Japonia, Europa etc, care tind să fie mai competitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.