Repatriere decedați: Care sunt procedurile în cazul unui deces în accident de muncă?

40

Cum se inițiază procedura de repatriere decedați? Cine suportă cheltuielile în cazul unui accident? – cu aceste dileme se confruntă majoritatea persoanelor care trec prin experiența decesului unei persoane dragi în străinătate. Pierderea unui membru al familiei este un moment delicat pentru fiecare dintre noi, însă atunci când acesta vine ca urmarea unui accident de muncă în afara granițelor, tristețea este acompaniată de incertitudine.

Nu este de mirare că oamenii nu sunt familiarizați cu procedurile de repatriere decedați. Cu siguranță, niciunul dintre noi nu ne dorim să trecem printr-o experiență de acest gen, dar, uneori, viața ne pune față în față nevoia de a informa despre astfel de servicii. Recomandarea generală este aceea de a apela la serviciile unei companii de profil, care, în timp, a dezvoltat politici și proceduri clare atât în ceea ce privește transportul funerar, cât și atunci când vine vorba de aspecte legislative.

Ce se întâmplă în cazul unui accident rutier sau de muncă?

Orice accident în care sunt implicate victime, indiferent de țara în care se petrece, este urmat, firește, de o anchetă. Pe parcursul efectuării cercetărilor, este recomandat ca dumneavoastră să luați deja contactul cu o firmă care se ocupă de transport funerar internațional. Ei vă vor oferi consiliere, se vor ocupa de întocmirea documentelor necesare obținerii pașaportului mortuar și vă vor pune la dispoziție tot necesarul unei astfel de proceduri.

Intervenția unui avocat, necesară

Pentru ca familia dumneavoastră să nu se confrunte cu această situație și din punct de vedere economic, este recomandat să apelați cât mai rapid la un avocat specializat în acest sector. Acesta va putea obține despăgubirea imediată din partea angajatorului, necesară acoperirii cheltuielilor de repatriere și înmormântare.

Trebuie să acordați o atenție deosebită alegerii acestui avocat. În aceste situații, familia va fi contactată de multiplii specialiști care își vor prezenta serviciile, așa că decizia trebuie să necesite a analiză detaliată!

Airsalm este organizația specializată în servicii repatriere decedați care dispune, în acest moment, de cea mai mare rețea de parteneri in europa, asigurând, astfel, transportul funerar din strainatate pe teritoriul României. Experiența echipei transpare nu doar din profesionalismul cu care se ocupă de serviciile funerare, dar și din atitudinea empatică cu care oferă suport familiilor.

În cazul firmei Airsalm, serviciile de repatriere sunt organizate imediat, urmând ca acestea să fie platite de agenția de asigurări. Se recomandă, în acest sens, să colaborați cu o echipă de profesioniști, care vă pot asigura suport legislativ și procedural complet astfel încât dumneavoastră să treceți, măcar din acest punct de vedere, mai ușor peste această experiență dificilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.