8 lucruri de care să ții cont în management-ul de flotă – episodul 2

93

Pentru ca o afacere să meargă ca pe roate, aceasta are nevoie de un management de flotă eficient. O evidență amănunțită a flotei auto, pornind de la o monitorizare GPS de calitate și ajungând până la analiza comparativă a rezultatelor, conduce cu pași siguri către atingerea obiectivelor stabilite. Și în acest domeniu, tehnologia ne vine în ajutor prin sisteme GPS auto și soluții personalizate, adaptate la tipul și nevoile flotei.

În prima parte am prezentat 4 lucruri de care orice manager de flotă trebuie să țină cont: localizarea GPS precisă, alegerea celor mai buni șoferi, configurarea flotei în funcție de profilul companiei și gestionarea plăților și a consumului. Mai departe, vom avea în vedere alte 4 lucruri esențiale în cadrul management-ului de flotă.

  1. Respectarea rutelor și a termenelor

Pentru un client, lucrul cel mai important este ca marfa să ajungă la el în condiții bune și la termen – lucru de care este direct responsabil managerul de flotă. Acesta trebuie să stabilească rutele optime pentru orice traseu parcurs de șoferii săi, dar și să anticipeze eventualele impedimente care ar putea apărea, evitându-le cu ușurință. De asemenea, este importantă alocarea unui timp necesar de odihnă șoferului.

  1. Nivelul maxim de eficiență al operațiunilor

Obiectivul oricărui manager este același – creșterea cât mai mare a productivității la costuri cât se poate de reduse. Pentru maximizarea eficienței totale a flotei, automatizarea vine în ajutorul managerilor, în atribuții precum urmărirea mașinilor sau generarea rapoartelor. Din partea managerilor este nevoie de organizare minuțioasă și o strategie bine pusă la punct. Pentru eficientizarea totală, fiecare detaliu legat de mașini, rute sau șoferi trebuie luat în calcul – acestea pot influența în mare măsură rezultatele financiare.

  1. Analiza comparativă a rezultatelor

Probabil cea mai importantă atribuție a unui manager este să analizeze și să compare rapoartele, având în vedere totodată și previziunile anterioare. De exemplu, o analiză comparativă între consumul normat și consumul real poate depista furturile de combustibil. Analiza între durata de timp și distanța parcursă sau între timpul de condus și cel de staționare poate oferi informații despre eficiența șoferilor. Prin intermediul acestor analize se pot aduce cele mai importante îmbunătățiri în management-ul de flotă și atingerea mai rapidă a obiectivelor.

  1. Optimizarea management-ului prin intermediul aplicațiilor

Pentru maximizarea productivității și optimizarea costurilor, cele mai bune soluții își au natura în sfera IT. Sistemele de monitorizare actuale au avantajul de a fi personalizate în conformitate cu nevoile companiei și tipul flotei. Urmărirea permanentă a mașinilor, generarea imediată a rapoartelor și notificările legate de taxele care trebuie achitate la un termen limită sunt doar câteva dintre avantajele soluțiilor IT, economisind astfel timp și bani. Aplicațiile sunt accesibile de pe orice dispozitiv și ușor de folosit de către orice manager.

Luând la cunoștință tot ceea ce am menționat anterior, management-ul de flotă poate fi privit ca o provocare. Gestionarea cheltuielilor, a mașinilor și a riscurilor presupune acumularea de vaste informații. Accesul rapid la orice detaliu important legat de flota auto este un lucru necesar, tocmai din acest motiv, domeniul IT a conceput o serie largă de soluții care pot fi ușor implementate, crescând astfel productivitatea muncii și reducând totodată costurile și timpul necesar îndeplinirii atribuțiilor de manager. Mai multe informații legate de sistemele de monitorizare ale flotei auto puteți afla accesând site-ul alarma.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.