Rigola dus perete – rigola inteligenta pentru un spatiu redus

430

Ce este o rigola de dus pentru perete? Si care ar fi diferentele dintre rigola de dus de perete si rigola incastrata in pardoseala?

Rigola de dus pentru perete este acel produs modern din baie, care capteaza apa din activitatiile dvs. Rigola este un sistem imobil, dar actioneaza prin graviatie pentru a elimina lichidele reziduale ale dusului dvs. ( cele mai durabile rigole de dus sunt cele din otel inoxidabil, cele din plastic fiind temporara, o solutie buna  doar pentru un termen scurt ). Diferenta este ca rigola de dus incastrata in perete este de un tip vertical, fata de tipul orizontal al rigolei de dus orizontale a dica in castrata in pardoseala baii si este folosita acolo unde dusul nu are cadita sau nu este prezenta cabina de dus.

Pentru ca acest lucru sa se intample rigola de dus perete vine la pachet cu urmatoarele componente:

  • Grilajul din otel inoxidabil,
  • Cadrul rigolei de dus pentru perete din otel inoxidabil,
  • Sifon din otel inoxidabil sau PVC Mcalpine in functie de alegerea cumparatorului, dar fiecare dintre ele insotite de garda hidraulica anti miros, usor de demontat si usor de curatat, si saculeti de par rezidual,
  • Flansa pentru conectare la hidroizolatie,
  • Instructiunile de instalare.

Pentru legarea la reteaua de canalizare  a rigolei de dus perete, sunt necesare urmatoarele accesorii:

  • Manseta hidroizolanta,
  • Picioruse de montaj.

Lungimile pentru rigola dus perete sunt cuprinse intre 300 sau 800 mm si o inaltime pana la flansa de de 65-85 mm, insa toate dimensiunile rigolei sau sifonului pot fi modificate in functie de necesitatiile clientului. De asemenea acesta poate alege gratarul de otel sau cel cu acoperire ceramica ( evident daca nu se opteaza pentru rigola dus de perete din material plastic ).

Pentru rigola de dus perete confectionat din otel inoxidabil pentru fiecare lungime sunt disponibile tipurile urmatoare de rigole: rigola de  dus pentru perete Bilbet si rigola de dus pentru perete Modern, ambele avand pentru fiecare in parte dimensiuni diferite.

Amplasare rigolei de dus pentru perete

Asa cum am afirmat deja se denumeste rigola dus pentru perete se amplaseaza in peretele dusului, deci pe marginea de jos a zidului baii.

Avantajul ar fi o amenajare a dusului mai facila cu o inclinatie a sapei de 1 – 2 mm la metru spre rigola de dus pentru perete. Forma sistemului de scurgere este una liniara. Inclinatia tevii de evacuare trebuie sa fie mai mare de 2 %.

Avantajul unei astfel de solutii o reprezinta economia pe care o face cumparatorul, care nu mai este obligat sa-si achizitioneze si un dus, din motive financiare sau de spatiu, solutia rigolei de dus pentru perete putand fi una la fel de utila si de estetica.

Calitatea rigolei de dus de perete este  un certificata de standardele europene. Garantia este una foarte buna de 5 ani. Este fabricata in Uniunea Europeana. Pentru produsul fabricat din otel inoxidabil avem siguranta unei durabilitati excelente in timp, a rezistentei fizice si chimice a otelului inoxidabil, a unui produs ecologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.