Utilajele agricole moderne – piese picon

8

Un utilaj agricol modern te poate ajuta foarte mult, acesta fiind solutia cea mai buna pentru tine. Este foarte important sa te gandesti la performanta in agricultura atunci cand iti doresti sa investesti in acest domeniu sau daca ai investit si doresti sa imbunatatesti tot procesul. Orice fermier are in vedere ultimul model de tractor, presa de balotat sau combina, dar cu toate acestea, este foarte important ca sa se faca o comparatie intre specificatiile pe care le ofera acest echipament modern.

E posibil sa aveti nevoie de piese picon de o calitate cat mai buna si probabil ca va ganditi si alte aspecte la fel de importante. De exemplu, capacitatea de recoltare a combinelor trebuie sa fie una cat mai mare. Unele dintre cele mai incapatoare combine au un rezervor ce ajunge la 12.500 de litri de cereale, lucru care permite recoltarea unei suprafete foarte mari. Capacitatea de recoltare trebuie corelata cu suprafata agricola pentru ca perioada de recoltare este una de obicei destul de scurta. Obtinerea unor productii de calitate, presupune si o viteza cat mai mare de lucru.

Utilajele agricole moderne – piese picon 4

Un alt lucru de care trebuie sa va interesati atunci cand va doriti un utilaj agricol este ca acesta sa aiba un consum cat mai redus de combustibil. Diferentele dintre tractoarele vechi si cele noi in ceea ce priveste consumul sunt destul de mari. Sumele economisite dintr-un consum mai redus vor fi semnificative, chiar si in situatia in care voribm despre o ferma mai mica. De asemenea, modelele noi se bucura de faptul ca utilizeaza motorina simpla, acestea folosindu-se chiar si de biodiesel, lucru care reduce semnificativ pretul alimentarii.

Alegand doar utilajele cele mai bune, pierderile vor fi si ele mai reduse. De exemplu, o combina moderna are pierderi foarte reduse in ceea ce priveste recoltarea. La o productie medie de 3,5 tone pe hectar, precum si la un pret de 200 de euro pe tona, reducerea pierderilor inseamna practic 1%, deci 7 euro/hectar. Castigul poate fi similar si in cazul altor culturi, de aceea trebuie sa va ganditi cu exactitate daca investitia intr-o combina noua este optiunea ideala pentru voi, iar judecand dupa toate aceste lucruri, e posibil sa fie justificata o astfel de investitie.

Reducerea gradului de suprapunere a randurilor este un alt aspect de avut in vedere, sistemele de ghidare prin satelit avand un impact major asupra reducerii gradului de suprapunere a randurilor. Unii producatori atesta reducerea suprapunerilor cu pana la 90% in situatia in care apreleaza la cele mai noi tehnologii precum sistemele de ghidare prin satelit. De asemenea, acestia se mai folosesc si de GPS, astfel incat sa fie siguri ca pierderile sunt reduse semnificativ. Desi aceasta precizie poate aduce costuri suplimentare care sunt de cele mai multe ori deloc neglijabile, totusi este justificata o astfel de investitie. O astfel de investitie are un impact mare asupra eficientei si asupra productivitatii.

Achizitionarea unui utilaj cat mai modern este asadar o investitie care poate fi facuta. In ziua de azi orice fermier poate sa se gandeasca la o astfel de investitie si sa se bucure de un venit din ce in ce mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.