Ai nevoie sa efectuezi niste analize pentru hormoni? Iata ce trebuie sa stii

204
Publicitate

Majoritatea investigatiilor sunt recomandate sa fie facute de dimineata inainte de a manca pentru ca rezultatele sa fie cat mai corecte. La fel ca si in cazul altor analize, si in cazul efectuarii unor analize pentru hormoni, se recomanda pauza alimentara de cel putin 8 ore inainte, dar de preferat ar fi chiar 12 ore. Acest interval este recomandat incepand cu momentul recoltarii si masa de seara din ziua antecedanta.

Publicitate

Ce recomandari ne dau medicii cand vrem sa facem niste analize pentru hormoni?

Efectuarea unor analize pentru hormoni implica mai multa atentie inainte de a merge la recoltare, intrucat hormonii au un impact major asupra sanatatii noastre. Astfel, pentru ca rezultatele obtinute sa fie unele pe care te poti baza in punerea unui diagnostic si implicit al unui tratament, cadrele medicale recomandata respectarea unor norme de catre pacienti.
analize hormoni
Medicul endocrinolog va solicita in cadrul unor analize pentru hormoni testarea TSH si fT4, acestia fiind hormonii care ne indica modul in care glanda tiroida functioneaza. Aceasta regleaza modul in care functioneaza organisumul si de preferat recoltarea ar trebui sa fie facuta dimineata pentru ca secretia glandei difera pe parcursul unei zile, seara avand capacitatea de a functiona cu 50-100% mai mult.

De asemenea, alte investigatii pot fi facute masurand nivelul T4 si T3 din organism, respectiv circulatia acestora in sange. In functie de situatia curenta a pacientului, medicul endocrinolog va prescrie suplimentele necesare pentru administrarea pacientului.

Cand se recomanda vizita la un medic endocrinolog?

Sistemul endocrin este format din totalitatea glandelor prezente in organism, utile in procesele vitale de functionare ale organismului. Suspiciunea unei boli endocrine apare in momentul in care in urma rezultatelor ale unor analize pentru hormoni a rezultat faptul ca pacientului i se recomanda mai multe investigatii.

Ai nevoie sa te prezinti la medicul specialist daca te-ai confruntat cu urmatoarele situatii sau ai avut parte de urmatoarele simptome: ai slabit sau te-ai ingrasat mult intr-o perioada de timp scurta, fara sa fi schimbat ceva in stilul de alimentatie, simti palpitaii sau batai dese ale inimii fara sa depui efort, esti mai nervos decat de obicei, suferi de disconfort la inghitire, in cazul femeilor apar cicluri neregulate sau absente, scade dorintei sexuaae, absenta erectiei sau zona inferioara a gatului s-a marit ca volum. Toate acestea sunt semne ca ceva este in neregula cu organismul tau. Prezinta-te la medicul specialist!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.