Alegerea corectă a unui cântar pentru barista

176
Publicitate

Adevărații pasionați de cafea vor avea nevoie de un cântar pentru barista. Așa cum brutarul își cântărește ingredientele, așa și barista-ul își va cântări atent cafeaua.

Publicitate

Cântarul pentru cafea este destinat adevăraților pasionați de lumea acestei băuturi atât de iubite. Prepararea unei cafele necesită folosirea unui cântar surprinzător de des.

Un barista de top își va măsura cafeaua mereu. Un cântar este pentru pasionații de acuratețe, de consistența perfectă. Din această cauză, acest instrument este vital în prepararea unei cafele.

Cum trebuie ales cântarul pentru cafea?

Un cântar barista este utilizat pentru a calcula raportul ideal de apă – cafea. Există cântare mai accesibile la preț, dar cele profesionale ce pot măsura de la 0,1 g.

Așadar, un cântar de cafea trebuie să fie extrem de precis. Ecranul trebuie să fie iluminat LED, pentru ca profesionistul să vadă ecranul fără nicio problemă, chiar și atunci când este în grabă.

Astfel de cântare nu vor avea o capacitate de cântărire mai mare de 500 g. În momentul în care un barista folosește expresorul, nimic nu va fi lăsat la voia întâmplării.

Astfel de cântare trebuie să fie ușor de utilizat, fără prea multe butoane, simple și intuitive. Cântarul de barista va avea și un temporizator, care este un alt prieten foarte bun al preparatorului de cafea.

Temporizatorul ajută în monitorizarea timpului perfect de preparare a cafelei. Recomandarea producătorilor de cântare barista face referire la cantitatea de cafea utilizată. Pentru o ceașcă de cafea, este suficientă o cantitate de 6-8 g de cafea măcinată.

Materialul din care este realizat un astfel de cântar este de cele mai multe ori oțel inoxidabil. Nu sunt mari, sunt mici și foarte precise. Suficiente pentru măsurarea cafelei perfecte. Prețurile pentru un astfel de cântar profesional pornesc de la 100 de RON, însă pot ajunge și la 500-600 de RON.

De ce fel de instrumente are nevoie un barista?

Cine este un adevărat cunoscător al cafelei, știe cât de multe instrumente sunt necesare pentru acea ceașcă de cafea specială. Am putea numi prepararea cafelei o artă. Înainte de a începe să exemplificăm câteva instrumente importante, trebuie să stabilim importanța boabelor de cafea.

O cafea adevărată, cum numai un barista știe să o facă, nu va putea fi realizată cu o cafea de duzină. Există boabe de cafea închise la culoare ce redau un espresso mai dur, italienesc sau există acele boabe de cafea cu tente de caramel și miere.

Totul depinde de propriile gusturi. Găsirea boabelor perfecte constă în încercarea multiplă a mai multor tipuri.

Alte instrumente de care un barista nu se poate despărți:

  1.     Spumant de lapte;
  2.     Râșniță de cafea;
  3.     Aparatul de cafea;

 

  1. Spumant de lapte

Cine iubește cafeaua cu lapte, de orice fel ar fi ea, recunoaște importanța spumării laptelui. Fie că se poate face direct la aparat, cu ajutorul aburului sau cu un instrument separat, adăugarea unui lapte neted în cafea va încânta papilele gustative.

Laptele se aerisește prin menținerea sa suficient de fierbinte. Cu acel lapte se fac și formele în cafea atât de dragă nouă.

Mai există varianta unui aparat de cafea portabil. Poți să-l faci cadou pentru o persoană pasionată de prepararea cafelei. Este un aparat mai sigur. Aparatul de spumare electric va face treaba în locul tău în câteva secunde.

  1. Râșnița de cafea

Cea mai bună cafea este cea boabe, râșnițată înainte cu câteva secunde de prepararea ei. Da, este mult mai ușor să cumperi boabe gata măcinate, însă gustul și aroma nu va fi aceeași.

Cunoscătorii de cafea sunt cei mai loiali râșnițelor lor. Ei cunosc cel mai bine diferențele majore dintre o cafea acum măcinată și una ținute în pungă de ceva timp. Mai mult decât atât, este și mai sănătoasă.

  1. Aparatul de cafea

Cea mai importantă unealtă a unui barista iscusit este aparatul de cafea. Pe lângă cântarul de barista. Acele aparate de cafea care cu o singură apăsare îți creează cafeaua nu sunt neapărat profesionale.

Desigur, cafeaua este bună, însă alt cumva se simte cea făcută la un braț după cântărirea cafelei și potrivirea raportului apă-cafea. Acest lucru îl va cunoaște cel mai bine preparatorul profesionist de cafea, adică barista-ul.

Experimentarea este distractivă, însă vei avea nevoie pentru diferite tipuri de cafea, specifice metode de preparare a lor.  Un espresso se va prepara diferit față de un Mocha sau un Latte Macchiato.

Ce trebuie să știe orice barista despre micile boabe de cafea?

Boabele de cafea sunt materia primă cu care un barista lucrează. Sunt atât de multe tipuri, încât un adevărat profesionist trebuie să cunoască diferențele.

Dacă faci parte din acea categorie care nu doar bea cafeaua să se trezească, ci filozofează cu ea și îi înțelege particularitățile, atunci cu siguranță cunoști și caracteristicile importante ale boabelor de cafea.

Un mic secret… boabele de cafea nu sunt boabe

Da, ai citit bine, boabele de cafea nu sunt boabe. Ceea ce numim noi „boabe” sunt de fapt semințele ce se regăsesc în fructele de cafea. Boabele cu care cafelele se prepară au fost trecute prin procese de prelucrare speciale. Adevăratele „boabe de cafea” sunt verzi.

Dacă cineva te întreabă dacă ai mâncat un fruct astăzi răspunde-i că da

Fiecare dintre noi ne trezim și ne bem cafeaua. Practic, ne-am mâncat fructul zilnic deja. Tehnic vorbind, cafeaua este de fapt un fruct. Așa cum am spus și în rândurile anterioare, boabele de cafea provin din semințele fructelor de cafea.

Așadar, dacă cineva mai comentează despre cantitatea de cafea pe care o consumi, poți să-i răspunzi că măcar tu consumi multe fructe în timpul unei zile.

Există până la 120 de soiuri diferite de cafea. Te întrebi unde sunt restul tipurilor? Ei bine, noi folosim doar 4 din cele 120. Cele mai utilizate tipuri de cafea sunt:

  • Cafea Arabica;
  • Cafea Robusta;
  • Cafea Liberica;
  • Cafea Excelsa.

Boabele de cafea, înainte de a fi cântărite, trebuie să fie păstrate într-un loc răcoros și ferit de soare. Este locul ideal pentru a menține mirosul puternic, dar și aroma excepțională a cafelei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.