Cabinet de kinetoterapie cu programe de reabilitare

486
Publicitate

kinetoterapie sector 2kinetoterapie Metoda kinetoterapiei elimina nu numai bolile sistemului musculo-scheletice, ci ajuta si la ameliorarea dependentei de medicamente pentru ischemie, hipertensiune, astm bronsic, diabet zaharat de gradul doi, ajuta la prostatita si imbunatateste puterea. Astazi, un cabinet de kinetoterapie din sector 2 practica programe de pregatire pentru femeile insarcinate, pentru persoanele supraponderale si pentru persoanele care sufera de varice. De asemenea, au fost dezvoltate programe pentru prevenirea si tratamentul tulburarilor de postura pentru copii si varstnici. De asemenea intr-un cabinet de kinetoterapie se pot face exercitii de reabilitare a coloanei vertebrale, cu leziuni ale coloanei vertebrale si maduvei spinarii.

Publicitate

Metode de kinetoterapie

Medicii stiu si aplica metode de kinetoterapie pentru tratament, reabilitare si prevenire. Avand in vedere starea pacientului, se disting metodele active si pasive de kinetoterapie. Metodele active sunt numite atunci cand pacientul se misca singur. Cele pasive sunt acele miscari cand pacientul ramane pasiv, iar medical kinetoterapeut aplica diverse manipulari cu mainile, dispozitive si aparate.

Exercitiile de fizioterapie includ fizioterapie, jocuri, elemente sportive. Gimnastica terapeutica este o ramura larg utilizata a educatiei fizice in practica. In gimnastica terapeutica se folosesc diverse exercitii fizice. Pot fi efectuate de pacienti de varste diferite si in diferite conditii: in pat, in aer liber, in apa.

Gimnastica de intarire generala este folosita pentru tratarea bolilor interne, cand este necesar un efect mai puternic nu asupra oricarui organ separat, ci asupra intregului corp. Exercitiile de respiratie sunt utilizate pentru a trata pacientii care sufera de boli ale sistemului respirator. Gimnastica corecta este utilizata pentru recuperarea sistemului musculo-scheletic – deformari ale coloanei vertebrale, torace si membre.

Gimnastica igienica si profesionala

Sarcina acestor doua tipuri de gimnastica este intarirea generala a organismului: refacerea capacitatii de lucru si reducerea oboselii. Jocurile sunt un complex de miscari special organizate si exercitii fizice de natura aplicata, care difera prin efectul lor general asupra organismului. Elemente sportive sunt: inot, canotaj, schi, ciclism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.