Cum te ajuta operatia de keratoconus?

108
Publicitate

Cum te ajuta operatia de keratoconus? 1

Publicitate

O operatie keratoconus este o procedura care in ziua de azi nu prsupune complicatii, aceasta fiind usor de facut. Fiind o afectiune oculara non-inflamatorie, keratoconusul face parte din categoria extaziilor corneene. Persoanele care se confrunta cu aceasta problema, au de-a face cu deformarea, dar si cu subtierea progresiva a suprafetei corneene.

De ce este indicata o operatie keratoconus?

Persoanele care au de-a face cu aceasta problema de sanatate mostenesc de cele mai multe ori genetic problema. In cazul lor se impune o operatie keratoconus, astfel incat sa se rezolve anumite defecte calitative de la nivelul fibrelor de colagen. Keratoconusul presupune asadar subtierea, precum si deformarea corneei. Printre cele mai comune cauze pentru care se intampla acest lucru se numara radiatiile UV, precum si factorii de mediu. Factorii endocrini joaca si ei un rol in aparitia acestei probleme de sanatate.

Aceasta problema mai este provocata si de factorii imunologici, keratoconusul producand un dezechilibru intre moleculele proinflamatorii, dar si cele antiinflamatorii situate la nivelul corneei. Pacientul care are de-a face cu keratoconsului se confrunta cu aceasta problema in perioada adolescentei. Imediat dupa ce procesul de crestere inceteaza, aceasta problema incepe sa devina din ce in ce mai suparatoare pentru pacient. Frecatul ochilor poate duce la aparitia acestei probleme, iar purtarea indelungata a lentilelor de contact pot duce la inrautatirea acestei probleme.

Pruritul si anume mancarimile de la nivelul ochilor pot duce la agravarea acestor vicii de refractie, lucru care duce de obicei pacientii la medicul oftalmolog. Pacientii se plang in acest caz de o scadere a acuitatii vizuale, iar astigamtismul necorectat duce la incetosarea privirii in momentul in care pacinetul incepe sa citeasca. Pacientul este asadar nemultumit de faptul ca nu gaseste un punct in care vederea este una mai clara. In cazul in care pacientul are de-a face cu keratoconusul, vederea sa este una afectata. Este indicat ca acesta sa tina cont asadar in acest caz de avantajele pe care o operatie keratoconus le poate pune la dispozita sa.

Unele persoane mai au de-a face si cu o micsorare a fantei palpebrale, ei aplicand o presiune asupra globului ocular. In acest fel, astigmatismul se micsoreaza, iar fascicolul luminos care travereeaza mediile transparente ale ochiului nu mai creeaza disconfort. Se asigura asadar un aparent confort, imbunatatindu-se acuitatea vizuala in acelasi timp. Aceasta problema este una pe care doar un medic o poate trata corespunzator, de aceea daca va confruntati cu ea, cel mai bine este sa va adresati unuia.

Operatie keratoconus

O operatie care trateaza crosslinkingul este sfatul pe care un medic il da cel mai frecvent, aceasta problema fiind tratata intr-un timp scurt, interventia fiind una de scurta durata. Transplantul de cornee este si el o modalitate frecvent utilizata de tratare a keratoconuslui. Acest transplant este ultima solutie pentru a restaura acuitatea vizuala in momentu li ncare celelalte metode au esuat. In prezent, medicii se orienteaza catre aceasta metoda de tratament, ea oferind si rezultatele cele mai bune. Pacientul se bucura asadar de faptul ca nu mai are de-a face cu o astfel de problema de sanatate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.