Când este nevoie să porți aparat dentar?

159
Publicitate

Îngrijirea dinților ar trebui să fie pe un pe loc prioritar în viața tuturor. Încă de mici ne învățăm copiii să execute un periaj corect și o curățare eficientă a dinților. De asemenea, îi obișnuim cu vizitele regulate la medicul stomatolog. Însă, de cele mai multe ori, chiar dacă faci o curățare eficientă, tot poți ajunge să dezvolți carii sau alte afecțiuni. În acest caz trebuie să stabilești împreună cu medicul stomatolog cauzele care duc la apariția cariilor și ce este nevoie să faci în acest sens.

Publicitate

Când se recomandă folosirea aparatului dentar?

Atunci când medical îți recomandă să porți aparat dentar, o poate face din mai multe motive. Unul dintre acestea este reprezentat de aglomerarea dinților, de așezarea lor inestetică și suprapusă, în așa fel încât face curățarea dificilă și duce la formarea de carii.

Există situații când este necesar chiar să se elimine un dinte sau doi pentru a crea spațiul necesar pe arcadă. Apoi se poate recomanda când dinții nu sunt aglomerați, însă sunt dezordonați și se dorește îndreptarea danturii și crearea unui zâmbet frumos. 

Se mai recomandă în situația în care ai pierdut un dinte și se recurge la aparat pentru a așeza dinții în funcție de spațiul creat. În această situație, însă o soluție poate fi și aplicarea de punte dentara. Corectarea unei mușcături defectuoase se realizează, de asemenea, prin purtarea unui aparat dentar. O mușcătură defectuoasă poate duce la probleme digestive și la alte afecțiuni dacă nu este reparată la timp.

Îngrijirea și întreținerea danturii când porți aparat dentar

De foarte multe ori pot apărea situații în care, după purtarea aparatului dentar o perioadă lungă de timp, să observi carii sub brackeți. Acest aspect este cauzat de faptul că dinții nu au fost curățați eficient. Într-adevăr, curățarea dinților când porți aparat dentar poate fi mai dificilă, însă este necesară pentru prevenirea cariilor sau a respirației urât mirositoare. Pe lângă periajul zilnic, fie că îl faci cu o periuță electrică sau cu una manuală, este necesară și folosirea unei periuțe interdentare.

Aceste periuțe de mici dimensiuni pot curăța atât spațiile dintre dinți cât și zonele din jurul brackeților. Tot pentru o curățare eficientă poți folosi dușul bucal, care este foarte eficient și care curăță cu puterea de presiune a apei. Folosirea apei de gură pentru igienizarea întregii cavități bucale este importantă, deoarece bacteriile nu există doar la nivelul dinților, ci în întreaga cavitate bucală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.