Ce fel de tratament este indicat daca suferi de parodontita? 

2

pexels-photo-4269362Bine ai revenit pe blog!

Ai umflat vreodată un balon atât de mult încât a explodat? La fel se întâmplă și atunci când ignori sângerările dentare care survin în urma periajului dentar deficitar si nu, asa cum se crede adeseori, ca urmare a mostenirii ereditare. Cauzele apariției sunt în principal acumularea și înmulțirea excesivă a bacteriilor la nivelul cavității bucale, iar, cu trecerea zilelor, va determina apariția parodontitei (afectiune dentară cunoscută popular drept parodontoza.)

Totuși, o astfel de boală nu este imposibil de tratat.

Poți apela la un tratament parodontoza fără probleme, însă, rata de succes este influențată de stadiul în care te afli:

  1. Prezinți doar inflamații la nivelul gingiilor – Înseamnă ca esti in prima etapă a parodontozei – gingivita –   cea mai ușor de tratat. Doar cu un periaj profesional realizat în cabinetul stomatologic, poți scăpa de iritații și de apariția altor complicații. Investiția nu este una costisitoare (între 200-300 de lei). De asemenea, se impune un periaj constant realizat acasă.
  2. Placa bacteriană acumulată a dus la apariția tartrului – Apariția tartrului depozitat atât în interiorul, cât și exteriorul suprafeței dentare, trebuie tratată atât prin detartraj. Șansele de a preveni boala parodontală scad semnificativ.
  3. Ai parte de gust și/sau miros neplăcut la nivelul cavității bucale – primul semn de boala parodontala avansată. Într-o astfel de etapă nu mai este vorba de vindecare, ci de ținerea sub control a bolii. Se încearcă stoparea afecțiunilor țesutului osos și a căderii dinților. Un astfel de tratament implică etape mult mai complicat de realizat, precum chiuretajul subgingival. În cazul în care dinții încep să devină mobili, nu mai există șanse de reparare a situației. Astfel, se recurge la metode prin care pot fi implantați dinții.

Periajul necorespunzător implică și apariția problemelor de natura estetică. Culoarea se pierde în timp, iar dinții parcă nu mai au aceeași putere. Detartrajul profesional este responsabil de curățarea adecvată a dinților, însă, de cele mai multe ori, nu poate reda culoarea dorită de tine. Poți apela, astfel, la metodele de albire dinti realizate în cabinetul stomatologic. Una dintre cele mai eficiente este albirea Zoom realizata cu ajutorul laserului – mult mai eficient din punct de vedere al rapidității și al albului redat. Dar, înainte de problemele estetice, conștientizează importanța unor dinți sănătoși. Preocupă-te constant de felul în care îți îngrijești dinții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.