De ce trebuie sa facem teste antigenice rapide daca ne simtim rau?

2

Ne aflam intr-un context pandemic care ne poate afecta in egala masura pe fiecare dintre noi. Din acest motiv, este important sa fii responsabil si sa efectuezi niste teste antigenice rapide daca te simti rau. Ai grija de cei din jur si testeaza-te! Vino in Centrele de recoltare Synlab pentru un rezultat corect si rapid.

Fii responsabil si efectueaza niste teste antigenice rapide preventiv!

Scopul acestor teste antigenice rapide este de a identifica daca prezenta virusului Covid-19 se afla in organismul tau. Avand in vedere contextul pandemic in care ne aflam, este important sa limitam raspandirea virusului catre alte persoane, iar daca simtim ca avem simptome, este important sa ne izolam si sa luam legatura cu personalul medical.
teste antigenice rapide
Eficienta acestor teste antigenice rapide are o rata crescuta, fiind cea mai folosita metoda de identificare a virusului. Astfel, acest test rapid foloseste o tehnica de identificare calitativa a antigenelor de tipul SARS-CoV-2 la persoanele suspecte de Covid. Este important ca efectuarea acestuia sa se faca in primele sapte zile de la aparitia primului simptom si de la contactul cu o alta persoana infectata.

Ce faci daca rezultatul este pozitiv?

Probele sunt prelevate prin recoltare de exudat nazal, iar rezultatul este rapid, fiind disponibil dupa aproximativ 15 minute. In cazul in care rezultatul este unul pozitiv, asta inseamna ca antigenele virale sunt prezente in organism. Totusi, aceste teste antigenice rapide nu exclud alte infectii sau bacterii.

Daca rezultatul este negativ, acest lucru inseamna ca la momentul efectuarii testului, prezenta virusului nu a fost detectata, dar acest lucru nu inseamna ca pacientul nu trebuie sa se protejeze in continuare. Daca un pacient care a fost infectat cu Covid-19 se afla dupa perioada de carantinare si la sfarsitul perioadei de infectare, acesta va avea nevoie de un rezultat negativ pentru a putea iesi din izolare.

Programeaza-te si tu pentru recoltare!

Asa cum mentionam anterior, este o perioada dificila pentru toti dintre noi din punct de vedere medical, ceea ce inseamna ca trebuie sa acordam mai multa atentie fata de ingrijirea personala.

Pentru siguranta si sanatatea ta si a familiei tale, recomandarea cadrelor medicale este sa efectuezi un test rapid inca de la debutul primelor simptome. Programeaza-te pentru recoltare la unul dintre Centrele Synlab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.