Cum ne ghidăm în alegerea mașinii de spălat ideale

399

Când vine vorba de electrocasnice și cumpărarea lor, îți dorești ca acest lucru să nu se întâmple prea des. Bineînțeles, este firesc să se întâmple așa! Din acest motiv și nu numai, chiar dacă achiziționarea unei mașini de spălat performante poate fi mai costisitoare, este indicat să iei în calcul această variantă pentru că un produs calitativ nu se va deteriora foarte rapid și este mult mai longeviv în comparație cu un produs de o calitate inferioară. În acest articol îți voi prezenta câteva criterii după care să te ghidezi atunci când alegi mașina de spălat ideală pentru locuința ta!

Cum ne ghidăm în alegerea mașinii de spălat ideale 1
Masini de spalat rufe

Consumul de energie este un aspect foarte important atunci când vine vorba de costurile folosirii unei mașini de spălat. Fiecare mașină de spălat are o etichetă cu eficiența energetică. Un prim sfat de care este recomandat să nu te lipsești este alegerea unui model din categoria A – A+++. De asemenea, pe etichetă sunt trecute și informații precum valoarea consumului de energie în kWh/an, dar și consumul de apă în Litri/an.

Pentru a alege varianta cea mai potrivită, trebuie să ai în vedere faptul că valorile de pe etichetă sunt bazate pe consumul la încărcare maximă. Așadar, o mașină de spălat de capacitate 12 kg va consuma mai multe resurse de apă și energie decât una de 6 kg, însă avantajul este ca o vei folosi de două ori mai rar. Totuși, ajungând la acest criteriu al dimensiunii cuvei, trebuie să te orientezi și pentru câte persoane este utilizată mașina de spălat.

Pentru o familie normală, cuva de capacitate 5-6 kg este suficientă, însă o dimensiune mai mare va permite atât spălarea mai rară, deci consum de resurse mai mic în timp, cât și curățarea unor lucruri voluminoase, precum geci sau pături.

Viteza de centrifugare este un alt element demn de luat în calcul deoarece cu cât viteza de rotație este mai mare, cu atât mai mult rufele vor fi mai uscate atunci când le vei scoate din mașina de spălat. Mașinile de spălat cu un preț mai mic dispun de o viteză de rotație între 800-1000 RPM, însă pentru a obține maximum de eficiență te sfătuim să alegi o mașină de spălat care să ofere minimum 1200 rotații pe minut.

Programele de spălare determină modul în care rufele vor fi spălate în funcție de materialul din care sunt concepute. Optează pentru o mașină de spălat care să ofere funcții precum Spălare rapidă, Spălare manuală pentru hainele delicate, Spălare rufe din lână, Spălare pilote. Vei observa cum, utilizând programul corespunzător, mașina de spălat va scoate hainele impecabile.

Deși funcționalitatea mașinilor de spălat devine din ce în ce mai complexă, este totuși important să avem în vedere și calitățile de bază, precum afișajul și accesibilitatea în folosire. Pentru o utilizare eficientă, urmărește ca mașina de spălat pe care o cumperi să dispună de un ecran pe care să fie specificată, simplu și clar, durata programului ales pentru spălare, dar și timpul rămas până la terminarea acestuia. De asemenea, o mașină de spălat utilă va avea întotdeauna un panou de control simplu de manevrat care să îi asigure confort celui care o utilizează.

Având permanent în vedere aceste aspecte de bază, momentul cumpărării mașinii de spălat ideale nu va fi atât de stresant, iar alegerea ei îți va oferi satisfacții pe termen lung!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.