Cum se alege locatia unui birou de traduceri?

290
Publicitate

Serviciile de traduceri au nevoie de cateva elemente, pentru ca afacerea sa functioneze in parametrii normali. Unul dintre aceste elemente face referire la locatia biroului de traduceri. In acest articol, vom vedea cat de importanta este plasamentul unei agentii de traduceri si de asemeni, vom afla cum se pozitioneaza acest tip de afacere.

Publicitate

Cum aleg pozitia unei agentii de traduceri

Daca detineti o agentie de traduceri, iar toti clientii vin din mediul online, probabil nu veti avea nevoie sa cititi randurile urmatoare. Glumim!!! Pozitia stradala este importanta, indiferent daca lucrati sau nu cu acesti clienti.

Cat de importanta este pozitia stradala, daca voi lucra cu clientii online

Analizata de la bun inceput, va oferi foarte multe avantaje pentru clientela din mediul online. Spre exemplu: Chiar daca nu va bazati pe clientii din strada, vor veni la dumneavoastra cei din mediul online. Pentru ca biroul sa fie gasit mult mai usor, va trebui sa fie vizibil pentru clientela. De asemeni, pozitionarea sa se va face in functie de anumite criterii.

Sa presupunem ca un potential utilizator al serviciilor dumneavoastra va cauta: servicii de traduceri Bucuresti sector 1. Agentia de traduceri va trebui sa fie pozitionata cu vedere la strada principala si intr-o zona cat mai curata. Clientul va trebui sa ajunga la agentia respectiva destul de usor. Acest element va insemna ca trebuie sa aiba cai de acces si mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la destinatie.

Agentia de traduceri va trebui sa se afle intr-o zona ingrijita

Degeaba se afla agentia de traduceri in zona Unirii, Bucuresti, daca este situata pe strada Vulturilor. De asemeni, biroul de traduceri poate sa se afle in zona Piata Romana, dar este inutil daca este intr-un bloc la etajul 10. Agentia de traduceri pe care o conduceti sau o coordonati va trebui sa fie plasata pe o strada cat mai ingrijita. Este de indicat sa fie ordine si curatenie tot timpul pe strada respectiva. De asemeni, ar ajuta extrem de mult daca zona respectiva este una centrala si nu se afla pe o strada laturalnica.

Incercati ca atunci cand inchiriati un spatiu sa il luati cat mai aproape de parter. In acest fel veti spori increderea in ochii clientilor. Imaginati-va ca va puneti in situatia clientului. Ati gasit o companie pe internet si doriti sa traduceti cateva documente. Ati ajuns pe o strada laturalnica si va trebui sa intrati intr-un bloc. Agentia se afla la etajul 10, intr-un apartament. Indiferent daca biroul respectiv lucreaza sau nu cu strada, nu va pica bine in ochii clientului.

Acum ca am terminat, cu cateva elemente de baza pentru a pozitiona un birou de traduceri,… Vom trece mai departe la a vedea adevaratele criterii ce se urmaresc, atunci cand se alege pozitia unei agentii de traduceri.

Plaseaza-ti agentia de traduceri cat mai aproape de institutiile statului

Daca biroul de traduceri va lucra cu clientii stradali, iar acestia vor fi in mare parte persoane fizice, atunci va trebui ca pozitia agentiei sa fie cat mai aproape de institutiile statului. Spre exemplu: Pozitionarea biroului de traduceri din Bucuresti in apropierea Institutului de Imigrari, va fi mai mult decat benefica. In aceasta institutie se depun dosare de resedinta si cetatenie. Foarte multe persoane care apeleaza la aceasta institutie vor avea nevoie de servicii de traducere. Aceste persoane vor avea nevoie de traducerea documentelor de identificare, a actelor de studii, etc.

In paragraful de mai sus, noi am oferit doar un mic exemplu. Pe langa Institutul de Imigrari, mai sunt multe alte institutii ce au nevoie de servicii de traducere.

Insitutii ce solicta documente de tradus

La inmatricularea unui autovehicul, va fi nevoie tot timpul de traducerea actelor de inmatriculare. In aceasta lista de documente intra certificate de inregistrare, contracte de vanzare cumparare sau facturi de achizitie. De asemeni, inmatricularea masinii se face la Directia de Inmatriculari si Permise. Astfel, plasarea agentiei de traduceri langa aceasta institutie va aduce un foarte mare avantaj.

Ministerul de Justitie este o alta institutie ce are nevoie de traduceri. Pentru fiecare proces de judecata, ce implica documente din afara Romaniei, va avea nevoie de servicii de traducere. Pe langa institutiile enumerate de noi mai sunt multe altele care solicita regulat aceste servicii.

Pozitionati agentia de traduceri intr-o zona cat mai centrala

Biroul de traduceri va trebui pozitionat cat mai aproape de centrul orasului. In acest fel, agentia va avea o plaja cat mai mare de clienti. Sa ne gandim la urmatoarea situatie: Ne imaginam orasul sub forma unui cerc. Daca un birou de traduceri se afla la marginea cercului, clientii aflati la polul opus vor ajunge foarte greu la locatia dumneavoatra. In schimb, daca agentia de traduceri se afla in centrul cercului, vor ajunge mult mai usor atat clientii din centru, cat si cei de la margine.

Datorita acestui fapt, agentia de traduceri va trebui pozitionata cat mai aproape de centrul orasului.

De ce va trebui pozitionata agentia de traduceri cat mai aproape de centrul orasului?

In paragrafele de mai sus, am explicat cat de usor este pentru clienti sa ajunga in centrul localitatii. Mai mult de atat, in centrul orasului se afla marea majoritate a institutiilor. Tot in randurile de mai sus, am explicat faptul ca marea majoritate a institutiilor depind de servicii de traducere. De asemeni, tot in centrul localitatii se afla foarte multe entitati juridice. Foarte multe dintre aceste companii depind de activitatea agentiilor de traducere.

Daca urmariti clientii stradali, va mai oferim inca un pont.

Chiar daca veti plasa agentia de traduceri in centrul localitatii, incercati sa ocoliti zonele cu concurenta mare

In orice localitate sunt zone, unde concurenta este foarte mare. Aceste zone vor trebui ocolite fara doar si poate. Concurenta este foarte buna si va aduce tot timpul evolutie pe piata economica. Singurul dezavantaj apare atunci cand concurenta va incurca mai mult decat sa ajute. Deci, ca si ultim sfat: Alegeti zonele centrale din localitate, dar incercati sa ocoliti cartierele cu concurenta foarte mare.

Acesta a fost articolul nostru. Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest subiect intrati aici. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.