Găsește oamenii potriviți pentru afacerea ta printr-un soft recrutare

7

Te confrunți cu o scădere a personalului sau simți că procesul de recrutare se desfășoară cu dificultate? Un soft recrutare și un soft evaluare angajati reprezintă exact instrumentele de care ai nevoie. În minutele următoare îți vom explica de ce. 

Știm că ultima perioadă a fost marcată de incertitudine în viața personală, cât și în cea profesională. Mai mult, atât candidații, cât și companiile resimt o presiune atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă, respectiv recrutarea unui candidat potrivit pentru o poziție deschisă. 

Surprinzător însă, deși foarte multe persoane și-au pierdut locul de muncă în perioada pandemică, specialiștii HR spun că se confruntă cu o scădere a numărului de aplicanți, dar și a ratei de retenție a personalului. Pentru a corecta aceste nevoi ale companiilor, s-au dezvoltat soluții software de HR, precum soft recrutare sau soft evaluare angajati. Primul te ajută în procesul de recrutare al personalului, în timp ce a de-a doua funcționalitate te ajută să îți evaluezi angajații și să structurați împreună un plan de dezvoltare profesională. 

În continuare, vom vorbi despre fiecare modul în parte, mai exact soft recrutare și soft evaluare angajati și îți vom descrie cum anume te pot ajuta în activitățile de HR. 

Cum funcționează un soft recrutare?

Un soft de recrutare a fost creat pentru a veni în spijinul specialiștilor de HR. Împreună cu un soft evaluare angajati și chiar un soft de training, acestea reprezintă 3 module cheie prin care poți ajunge mai ușor la aplicanții ideali și poți crește rata de retenție a personalului. 

Un soft recrutare este un instrument care te ajută să planifici întregul proces de recrutare a noilor angajați. Mai exact, modulul oferă posibilitatea personalului specializat să inițieze cereri de recrutare pe baza unui post existent în companie sau dacă se identifică nevoia unei poziții noi se poate face cerere de recrutare pentru un nou post. 

Ulterior, din interfața soluției, se va putea vizualiza fiecare etapă din procesul de selecție a unui candidat (screening, interviu inițial, test practic etc.). În plus, se va putea urmări feedback-ul fiecărei persoane implicate în proces (responsabil HR, specialist tehnic, Director General etc.). Astfel, întregul proces se va bucura de o organizare mai bună și de un grad ridicat de transparență. 

Cum te ajută un soft evaluare angajati la retenția personalului?

La fel ca în cazul unui soft recrutare, un soft evaluare angajati a fost gândit pentru a ușura munca specialiștilor HR. Noile generații preferă să integreze soluțiile digitale în activitatea de zi cu zi. Astfel, evaluare personalului nu ar trebui să fie o excepție. 

Un astfel de modul, te ajută să crești gradul de transparență al întregului proces și în plus, să oferi ocazia angajaților să își autoevalueze performanța profesională. În această manieră, feedback-ul rămâne stocat în soft-ul de evaluare angajati, iar comunicarea dintre manager și angajat este și ea îmbunătățită. În plus, modulul îți oferă posibilitatea de generare de rapoarte pentru a putea planifica împreună cu angajatul evaluat o traiectorie de dezvoltare profesională prin traininguri, workshop-uri, cursuri sau alte modalități.  

În această manieră, angajații vor simți că în companie se pune accent pe dezvoltarea profesională, feedback-ul reciproc și transparența activităților, lucruri care pot contribui la o mai bună retenție a personalului. 

Alege module configurabile pentru compania ta

Dacă îți dorești o eficientizare a activităților de HR cu un soft recrutare și un soft evaluare angajati, te invităm să afli mai multe despre True HR, o soluție software pentru managementul resurselor umane cu 19 ani de experiență pe piața din România. Soluția este deținută de UCMS by AROBS, o companie specializată în dezvoltarea produselor software de HR și payroll, cu un portofoliu impresionant de peste 500 de parteneriate solide. Dacă ești interesat să afli mai multe, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424. Ei te vor ajuta în identificarea nevoilor tale, pentru eficientizarea activității de HR!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.