Cum te ajută semnatura electronica în „lupta” cu birocrația?

224
Publicitate

Semnatura electronica reprezintă una dintre cele mai căutate funcționalități dintr-un soft resurse umane a ultimilor ani. Studiile Statista arată faptul că piața de semnături electronice a crescut de la 89 de milioane de dolari la 754 de milioane, în decursul a doar 5 ani. Iar asta nu se oprește aici. Semnatura electronica pare că își va schimbă titulatura de la „dorință” la „necesitate” în perioada următoare. 

În continuare, vom detalia despre cum te ajută o semnatura electronica dintr-un soft resurse umane să „lupți” împotriva birocrației, cum să-ți reduci costurile folosind soluții digitale și ce alte avantaje îți poate oferi. 

Publicitate

Cum te ajută semnatura electronica în reducerea birocrației? 

Semnatura electronica este o funcționalitate dintr-un soft resurse umane care ajută la gestionarea mai ușoară a unor volume mari de documente care necesită semnare. Cu ajutorul ei se pot semna: contracte de muncă, acte adiționale, adeverințe pentru angajați, documente SSM. Prin urmare, o bună parte dintre documentele care trebuiau gestionate în procese diferite (printare, semnare, trimitere prin curier etc.), se pot desfășura într-un singur proces online.

Mai mult, un soft resurse umane îți poate pune la dispoziție două tipuri de semnături electronice: semnatura electronica avansata și semnatura electronica calificată. Prin intermediul celei de-a doua, semnatarul poate fi identificat și video, astfel că riscurile asociate semnării electronice sunt reduse considerabil. 

Cum reduci costurile cu soluții digitale?

Dacă alegi un soft resurse umane care are în componență și o semnatura electronica, te poți bucura și de costuri mai scăzute pentru companie. O cercetare a PwC arată faptul că organizațiile americane cheltuie aproximativ 8 miliarde de dolari anual doar pentru gestionarea documentelor. Mai mult, companiile care adoptă soluții de semnatura electronica își reduc aceste cheltuieli cu circa 85%.  

Să luam spre exemplu o companie care a ales să își continue activitatea remote. În procesul de angajare, sau de schimbare a anumitor clauze contractuale, compania trebuie să printeze documentele, să le semneze, să le trimită angajaților prin curier și apoi să le recupereze semnate tot prin intermediul curierului. Un astfel de proces poate ajunge să coste până la aproximativ 7-8 euro per angajat, un cost foarte ridicat doar pentru semnarea unui document. Aici, nu mai vorbim și de costurile de timp ale celor implicați. 

Ce alte avantaje îți oferă un modul de semnatura electronica?  

Pe lângă faptul că o semnatura electronica dintr-un soft resurse umane te ajută să îți optimizezi costurile și să reduci procesele birocratice, aceasta mai prezintă și alte avantaje: 

  • Poți configura mai multe fluxuri de semnare, în funcție de document, persoana semnatară sau nevoile interne ale unui departament;
  • Permite semnarea individuală sau colectivă a unor volume mari de documente;
  • Oferă transparență cu privire la verificarea identității semnatarului și a modificărilor din document;
  • Crești viteza de lucru a angajaților și specialiștilor HR datorită eficientizării procesului de semnare. 

De ce să alegi True Semnatura Electronica de la UCMS by AROBS?

UCMS by AROBS este o companie de soluții software de HR și payroll cu 25 de ani de experiență pe piața românească. Aceștia îți pun la dispoziție un soft resurse umane în cadrul căruia este integrat un modul de semnatura electronica complex. Soluțiile acestora sunt ușor configurabile și se bucură de o stabilitate bine consacrată pe piață. 

Dacă și tu vrei să îți eficientizezi procesul de semnare al documentelor printr-un modul complex te invităm să iei legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0738 822 537. Eficientizează-ți procesele și minimizează-ți costurile cu procesul de semnare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.