Despre avantajele si conceptul de tuburi led

357

Contextul aparitiei acestor tuburi led explicat

In contextul evolutiei foarte accelerate pe care a cunoscut-o tehnologia led in ultima perioada, producatorii au fost capabili sa dezvolte noi corpuri de iluminat bazate pa tehnologie de ultima generatie si astfel au aparut noile tuburi led.

Fata de clasicele neoane se diferentiaza in mod cert la toate capitolele, capatand avantaje considerabile de la zona de eficienta pana la zona de poluare in diferite conditii.

Dar ce reprezinta de fapt aceste tuburi led?

In primul si in primul randa atunci cand spunem tuburi led automat gandirea noastra merge in doua directii. Prima este referitoare la crearea imaginii in mediul cognitiv a unui obiect de forma tubulara, apropiata daca nu chiar confundata cu cea a neoanelor arhicunoscute.

Cea de-a doua directi este redata de acronimul englezesc ce indica in mod clar tehnologia folosita pentru acest corp de iluminat. El provine din engleza si desfasurat ar fi ”light-emitting diode”. Traducerea lui ar fi destul de simpla si ar insemna dioda emitatoare de lumina. Totodata, aceasta traducere explica foarte bine si procesul prin care se obtine fenomenul.

Mai explicit, specialistii in acest domeniu spun ca lumina se obtine in urma polarizarii unei zone de contact a doua materiale diferite. Aceasta zona se mai numeste si jonctiune.

Conceptul de baza al acestor corpuri de iluminat

Pe langa forma lor alungita si tubulara care este in mod cer o particularitate ce tine de tuburi led, fata de vechile astfel de tuburi care incastra alte tipuri de tehnologii bazate pe gaze toxice ce puteau fi nocive atat pentru om cat si pentru mediul inconjurator, noua tehnologie este cu mult simplificata.

In ceea ce priveste metoda de montare, aceasta inca este destul de asemenatoare cu cea precedenta astfel ca pentru a fi puse in functiune este nevoie de un suport care sa fie legat la reteaua de curent si care sa corespunda lungimii tubului.

Alege sa fii mai bun cu mediul cumparand tuburi led

Asa cum am mai mentionat anerior, fata de generatiile precedente, noile tuburi led nu mai au in componenta materiale, in special gaze, care sa poata dauna omului sau naturii. Astfel de accidente se pot intampla fie la manipularea gresita fie ca in cazul in care depozitarea lor se face neglijent si necorespunzator.

In cazul celor mai noi nu se mai pune problema de astfel de intoxicatii cu gaze nocive pentru organism sau pentru mediul inconjurator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.