Ferestre din lemn stratificat sau ferestre din aluminiu

338

Cand cititi detalii despre ferestrele din lemn stratificat si ferestrele din aluminiu este foarte probail sa deveniti confuz. Cititi despre ferestrele din lemn stratificat si decideti imediat ca acestea sunt cele mai bune. Cititi despre ferestrele din aluminiu si vanzatorul va convinge ca acestea sunt cele mai bune pentru dumneavoastra. Cine are dreptate? Sunt ferestrele din lemn stratificat superioare celor din aluminiu? Daca da, in ce fel?

 

 

Estetica

 

Unul din cele mai puternice atuuri ale ferestrelor din lemn stratificat consta in aspectul lor estetic. Producatorii care se specializeaza in ferestre si usi din lemn au dreptate: aceste produse din lemn de calitate pot arata spectaculos cu orice locuinta. Aluminiul poate compromite estetica unei locuinte, in timp ce lemnul ii poate spori valoarea. Ferestrele din aluminiu sunt reci, nu creaza un climat ambiental nici interior si nici exterior. Intotdeauna lemnul va arata mult mai bine decat aluminiul.

 

 

 

Eficienta energetica

 

Un alt argument in favoarea ferestrelor din lemn stratificat face referire la eficienta energetica. Studiile arata ca ferestrele din lemn sunt mai eficiente din punct de vedere energetic comparativ cu aluminiul, datorita proprietatilor naturale de izolare ale lemnului fata de conductivitatea termica a aluminiului.

 

 

 

Consideratii privind mediul inconjurator

 

Lemnul este o resursa regenerabila. Atata vreme cat terenurile nu sunt intens defrisate, copacii pot fi taiati, iar in urma lor se pot replanta altii daca este necesar. In schimb, se estimeaza ca productia de aluminiu creaza un volum de gaze nocive de opt ori mai mare decat cea a lemnului (care apare din cauza transportului si fortei de munca). Mai mult, aluminiul determina reziduri de 300 de ori mai mult decat cele rezultate din productia lemnului. Procesul de topire a aluminiului utilizeaza substante chimice toxice care pot contamina mediul inconjurator.

 

Pentru ca usile din lemn ofera o etansare mai mare si o izolatie superioara, automat se reduce necesitatea folosirii energiei electrice, iar acesta este un alt considerent ecologic.

 

Intretinere

 

Se spune despre aluminiu ca “nu necesita intretinere” – dar asta e de bine sau rau? Ferestrele din aluminiu nu necesita intretinere, dar ele pot coroda in timp. Dupa ce aluminiu a suferit o degradare a suprafetei, el nu mai poate fi readus in starea initiala si la aspectul original.

 

In schimb, ramele ferestrelor din lemn pot fi usor intretinute. Este nevoie doar de putina atentie si minima intretinere periodica. Iar daca suprafata din lemn se degradeaza, o puteti reabilita si o puteti aduce cat mai aproape de stare estetica initiala.

 

 

 

Pretul

 

Chiar daca ferestrele din lemn stratificat sunt mai scumpe decat cele din aluminiu, diferenta de pret va fi compensata in timp prin economisirea cheltuielilor cu energia electrica.

Inca o data se aplica principiul “primesti cat platesti”. Desi ferestrele din aluminiu sunt mai ieftine, pretul nu este un factor care determina daca un produs este “cel mai bun” sau daca aduce plus de valoare.

 

ferestre din lemn termopan
tamplari din lemn stratificat

 

 

Una din cele mai noi tendinte din industria profilelor se refera la ferestrele din lemn stratificat placate cu aluminiu. Acestea vizeaza in special segmentul cladirilor business, creand un climat confortabil in interior si o eticheta formala in exterior. Pentru ferestre de calitate din lemn stratificat sau din lemn stratificat placate cu aluminiu contactati Holze – expertul dumneavoastra in lemn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.