Funcționalitatea sistemelor de irigații și recomandările specialiștilor Tehnovest

282

Întreținerea unei grădini pe perioada anotimpului călduros este o provocare însemnată pentru gospodari, una care nu poate fi ușurată decât cu ajutorul potrivit. Privind udarea sa, cu siguranță că înlocuirea manuală, clasică este de dorit. În acest caz, propunerile specialiștilor vizează sistemul de irigații, cel care va face singur treaba ce anterior necesita toată implicarea grădinarului.

Pentru a realiza însă un sistem de irigații complex, fiecare trebuie să se intereseze legat de componentele pe care acesta trebuie să le includă, întotdeauna prin raportare la necesități. Înaintea celor care au luat decizia de a investi într-un sistem de irigații vin specialiștii Tehnovest atât cu informații utile, cât și cu soluții materiale calitative. Iată care sunt mențiunile pe care le oferă vizavi de o astfel de instalație.

Sistemul de irigații și ce aspecte dictează eficiența sa

Alcătuirea unui sistem complex de irigații nu se referă doar la atenția acordată alegerii electrovalvei. Contează fiecare element utilizat în completarea acestuia – conducte, fitinguri, racorduri, etc. Pe scurt, cumpărătorul trebuie să își facă o imagine foarte clară asupra a ceea ce trebuie să presupună sistemul în formula sa finală. Fiecare element, chiar si cel considerat insignifiant, necesita deci  o atenție sporită, astfel ca randamentul final să nu fie afectat în nici un fel.

Așadar, ce trebuie avut în vedere vizavi de alegerea unui sistem de irigații? Oricine ajunge în fața unei astfel de decizii trebuie să cunoască niște detalii, respectiv să primească răspunsuri pentru o serie de întrebări.

În ce scop exact va fi întrebuințat sistemul de irigații?

Spre exemplu, unii vizează realizarea unui astfel de sistem pentru a uda mai ușor o grădină de mici dimensiuni. Alții au nevoie de sursa de alimentare pentru a iriga plante specifice, ca de exemplu cele crescute în sere, care au nevoie de condiții climatice speciale pentru a crește corespunzător. De altfel, ar putea fi vorba și despre udarea periodică a unui gazon. Iată că fiecare trebuie să se raporteze la scopul întrebuințării pentru a face alegerea potrivită vizavi de debitul ce îl va atinge sistemul de irigații, dimensionarea acestuia, alături de alți parametri importanți.

Cât de mare este suprafața de irigat?

Contează acest detaliu – al suprafeței ce necesită irigare, pentru a aproxima care vor fi costurile finale ce le implică achiziția sistemului. Acolo unde suprafața este una deosebit de extinsă, va fi necesar a beneficia de metri liniari de conducte și tubulatură mai mulți, de electrovalve apă, picurătoare, aspersoare și alte elemente.

Care este tipul plantei ce necesită irigarea?

Depinde care va fi sistemul de irigare potrivit și de tipul plantei de udat. Prea puțini cunosc acest aspect și deseori fac greșeli când cumpără cele necesare. În condițiile în care necesarul vizează udarea gazonului, atunci este potrivit a utiliza un sistem de aspersoare ce sunt dispuse pe întrega sa suprafață. Lucrurile stau diferit atunci când irigarea se va aplica unor culturi de arbuști ornamentali sau de plante.  În acest caz, o soluție de efect o reprezintă sistemul de irigare prin picurare.

Ce distanță există între sursa de apă și suprafața ce necesită irigare?

Intenția este de a găsi o soluție mai eficientă și totodată mai rapidă pentru a iriga suprafețe diverse, precum cele menționate. Așadar, fiecare știe că trebuie să cumpere un sistem care să elimine orice posibilitate de consum exagerat de resurse, ori care să fie insuficient de eficient. Așadar, fiecare trebuie să cunoască cu precizie distanța dintre suprafața pe care dorește să o irige și sursa de apă. Astfel va putea fi realizată o estimare corespunzătoare a necesarului de putere pe care trebuie să îl prezinte pompa ce va furniza apă sistemului.

Mai departe, se va avea în vedere alegerea unui sistem potrivit, după necesitate, cu picurător sau cu aspersoare. În cazul ultimei variante, alegerea va presupune o atenție mai mare, întrucât este un sistem mai complex. Intră în componența acestuia elemente ca: sistemul de automatizare, sursa de energie electrică, conectorii, cablurile electrice, furtunul pentru apă, aspersoarele, electrovalva apă, cuple, racorduri, fitinguri etc.

Obiectivul trebuie să fie întotdeauna unul precis și bine determinat –  soluții complexe pentru completarea unui sistem de irigații care să asigure o funcționare optimă. Când vine vorba despre sisteme de irigații cu aspersoare, TEHNOVEST dispune de soluții numeroase. Cei interesați pot accesa site-ul oficial pentru a comanda cele necesare în vedere conceperii unui sistem performant, perfect funcțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.