Vrei sa realizezi un gard si nu stii ce stalpi sa alegi? Foloseste teava rectangulara!

1693
Publicitate

Chiar daca la prima vedere poate parea un pic ciudat, teava rectangulara este un material foarte des utilizat sub forma de stalpi de sustinere pentru diverese imprejmuiri. De ce?

Publicitate

Pai e simplu, stalpii din teava rectangulara se pot combina in orice varianta cu un material de gard, fie ca vorbim despre scandura, plasa, panouri, policarbonat si asa mai departe.

Mai mult decat atat, teava rectangulara se gaseste la niste preturi foarte bune.

Teava rectangulara este un material foarte versatil

Pe scurt, trebuie sa stii ca teava rectangulara este un material metalic cu o rezistenta ridicata, dar si o durata de viata lunga. Aceasta este cel mai des utilizata in mediul industrial, dar si in cel gospodaresc, fiind parte componenta a confectiilor metalice, dar si a balustradelor, portilor de acces si asa mai departe.

 

De ce sa alegi teava rectangulara sub forma de stalpi de sustinere pentru gardul tau?

In mod evident orice suprafata are nevoie de o imprejmuire, iar una dintre cele mai practice si des intalnite metode pentru realizarea acestui proiect este de a utilizata teava rectangulara pentru stalpi si diverse materiale din care se va realiza gardul, materiale mentionate anterior.

De asemenea, trebuie sa stii ca teava rectangulara poate fi usor taiata dimensiunile necesare si mai multe decat atat aceasta poate fi pe loc tratata impotriva agentilor corozivi utilizandu-se o vopsea bogata in zinc.

In acest articol vei o gasi o varianta foarte usoara de realizare a unui gard utilizat teava rectangulara

  • Etapa 1: in aceasta etapa trebuie sa sapi fundatia pentru gardul respectiv. Pentru stalpi trebuie sa sapi niste gropi adanci cam de 50 cm, iar centura dintre acestia sa aiba adancimea de 20 cm. Dupa realizat aceste sapaturi trebuie sa realizezi un cofraj cam de 25 cm inaltime pe toata lungimea imprejmuirii;
  • Etapa 2: acum trebuie ca stalpii din teava rectangulara sa ii bati putin in pamant incat sa stea in picioare pentru a putea turna betonul. De asemenea, acestia trebuie sa fie aliniati perfect cu ajutorul unei sfori. Distanta dintre acestia este recomandata sa fie cam de 2-3m;
  • Etapa 3: aici vine turnarea betonului. Trebuie sa incepi sa torni betonul astfel: prima oara trebuie sa torni la stalpi, iar apoi la centura. Este important sa stii ca trebuie sa torni beton pana la „buza” cofrajului;
  • Etapla 4: decofrarea centurii. Specialistii recomanda ca aceasta etapa sa o faci cam dupa 1-2 zile, ca sa fii sigur ca betonul s-a uscat complet si nu vei avea surprize de rupere. De asemenea, la decofrare poti sa ai anumite ruperi pe care le poti repara cu putin beton ca sa fie tot nivelat;
  • Etapa 5: dupa ce stalpii din teava rectangulara sunt bine fixati si centura este intarita poti monta elementul care va lega gardul. Asa cum ti-am zis mai sus, poti sa alegi orice material, precum panouri, plasa, scanduri si asa mai departe. Toate acestea se vor prinde de stalpi utilizand sudura, sisteme speciale de prindere, suruburi sau alte sisteme, in functie de fiecare material utilizat in parte.

Astfel, respectand toate cele 5 etapa vei reusi sa realizezi un gard intr-un mod foarte simplu si rapid. Pentru garduri eficiente, alege teava rectangulara la cele mai mici preturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.