La ce etaj este recomandat să îți cumperi apartamentul?

117
Publicitate

Alegerea etajului potrivit pentru achiziționarea unui apartament este o decizie importantă și poate fi influențată de preferințele personale, nevoi și stilul de viață.

 1. Etajele Inferioare (Parter – Etajul 3):

Avantaje:

Publicitate
 • Acces Ușor: Apartamentele de la etajele inferioare au acces facil la clădire și pot fi mai convenabile pentru persoanele în vârstă sau cu mobilitate redusă. Poți găsi apartamente de vanzare 4 camere cu amplasarea perfectă.
 • Siguranță Îmbunătățită: De obicei, există mai puține riscuri legate de incendiu sau evacuare în cazul unui apartament de la un etaj inferior.
 • Costuri Mai Reduse: Prețurile apartamentelor de la etajele inferioare sunt adesea mai mici decât cele de la etajele superioare.

Dezavantaje:

 • Zgomot și Intimitate Reduse: Apartamentele de la etajele inferioare pot fi expuse la zgomotul din exterior sau din holul clădirii. Intimitatea poate fi, de asemenea, afectată.
 • Lumină Redusă: În general, aceste apartamente primesc mai puțină lumină naturală și pot fi mai întunecate decât cele de la etajele superioare.
 1. Etajele Intermediare (Etajele 4 – 10):

Avantaje:

 • Balans între Acces și Privacitate: Apartamentele de la etajele intermediare oferă un echilibru între accesul ușor și privațiune. Acestea pot beneficia de lumină naturală adecvată și pot oferi o vedere plăcută.

Dezavantaje:

 • Posibile Zgomote: În funcție de localizarea clădirii, apartamentele de la etajele intermediare pot fi expuse la zgomot din exterior sau din interior.
 • Dependență de Ascensor: Dacă clădirea are mai multe etaje, vei fi dependent de ascensor pentru a ajunge la apartament, ceea ce poate duce la așteptări în perioade aglomerate.
 1. Etajele Superioare (Etajele 11+):

Avantaje:

 • Priveliște Panoramică: Apartamentele de la etajele superioare oferă o priveliște panoramică spectaculoasă asupra orașului sau a zonei înconjurătoare.
 • Lumină Naturală Abundentă: Aceste apartamente primesc, de obicei, mai multă lumină naturală și pot fi mai luminoase și mai aerisite.
 • Nivel Redus de Zgomot: Fiind mai sus în clădire, apartamentele de la etajele superioare sunt mai puțin expuse la zgomotul din exterior și din clădire.

Dezavantaje:

 • Costuri Mai Ridicate: Prețul apartamentelor de la etajele superioare este adesea mai mare decât cel al celor de la etajele inferioare sau intermediare.
 • Acces Mai Dificil în Caz de Urgență: În cazul unor evenimente de urgență, cum ar fi oprirea ascensorului sau evacuarea, accesul la etajele superioare poate fi mai dificil.

Ce Etaj Este Recomandat?

Nu există un răspuns universal la întrebarea la ce etaj este recomandat să îți cumperi apartamentul, deoarece alegerea depinde de preferințele personale și de prioritățile tale. Este important să iei în considerare următoarele aspecte:

 • Mobilitatea personală: Dacă ai dificultăți de mobilitate sau ai nevoi speciale, un apartament de la un etaj inferior poate fi mai potrivit. Dacă preferi o priveliște panoramică și lumina naturală abundentă, un etaj superior poate fi alegerea ta.
 • Nivelul de zgomot: Dacă ești sensibil la zgomot, poți căuta apartamente care sunt mai puțin expuse la surse de zgomot sau care au izolare fonică bună.
 • Bugetul disponibil: Bugetul tău poate juca un rol important în alegerea etajului. Apartamentele de la etajele superioare pot fi mai scumpe, în timp ce cele de la etajele inferioare pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar.
 • Priveliștea și lumină naturală: Dacă valorizezi o priveliște panoramică și lumină naturală, vei dori să iei în considerare un apartament de la etajele superioare.

Alegerea etajului pentru achiziționarea unui apartament este o decizie personală și trebuie să fie făcută în funcție de nevoile și preferințele tale individuale. Fiecare etaj vine cu propriile sale avantaje și dezavantaje, iar evaluarea acestora te va ajuta să găsești apartamentul perfect pentru tine. Consultă un agent imobiliar pentru a-ți oferi sfaturi și informații specifice pieței locale înainte de a lua o decizie finală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.