Pictura pe pânză pentru începători: ce trebuie să știți

211
Publicitate

Dacă ați lucrat în principal în caietul de schițe sau pe hârtie până acum, trecerea la pânză poate fi o perspectivă descurajantă.

Publicitate

Acest articol vă va spune ce trebuie să știți despre pictura pe pânză pentru începători, de la felul pe care trebuie să îl dețineți, până la modul de pregătire a suprafeței pentru pictură.

Pânza este un suport arhetipal al artiștilor și oferă o mulțime de avantaje față de hârtie.

Este mult mai durabilă și poate asigura munca dvs. de-a lungul anilor – deci merită să vă petreceți timpul pentru a face față acestei abordări.

Există o serie de opțiuni și tehnici de kit diferite specifice acestor tablouri canvas, dar vă vom ghida prin opțiunile dvs. și vă vom spune ceea ce trebuie să știți.

Tipuri de pânză

Timp de secole, picturile în ulei au fost realizate pe panouri din lemn special pregătite.

Acestea erau o suprafață rigidă excelentă pe care să se picteze, dar factorii de mediu puteau cauza fisuri și deformări.

De asemenea, erau greu de transportat. În curând, pânza întinsă ușoară tip canvas a devenit în curând alegerea populară pentru pictori.

Cele mai comune pânze disponibile sunt realizate din pânză de bumbac pre-amorsată cu gesso acrilic, pânză de in amorsată cu grund de ulei situându-se la capătul mai scump al pieței de tablouri canvas „prefabricate”.

Ce pânză ar trebui să cumpăr?

Când alegeți o pânză, amintiți-vă că primiți pentru ce plătiți. Inul oferă o suprafață superioară corectă pentru a vopsi, datorită rezistenței sale mai mari și a suprafeței mai fine, în comparație cu bumbacul.

Cu toate acestea, dacă sunteți începător în pictura pe pânză, ar putea avea sens să încercați mai întâi o pânză de bumbac mai ieftină pe care să experimentați.

Puteți oricând îmbunătăți o pânză de bumbac prefabricată ieftină prin amorsarea cu un grund de ulei.

Cum să pregătiți o pânză

Când amorsați un suport, utilizați o perie largă de amorsare pentru a da un finisaj uniform.

Începeți dintr-o parte a suportului și lucrați orizontal pe întreaga suprafață într-o singură direcție, apoi lăsați să se usuce.

Odată uscat, întoarceți suportul cu 90 de grade și repetați procesul, lucrând peste periile primului strat și lăsați să se usuce. Repetați după cum este necesar.

Cum să vă pregătiți pânza pentru pictură

Aplicați un strat de culoare pe pânză. Acest lucru nu numai că scapă de albul descurajant, dar acționează și ca un armonizator.

Pe măsură ce vopsiți, o parte din textură se va arăta inevitabil prin loviturile pensulei, creând un efect armonios și vizual plăcut.

Dacă folosiți vopsele cu ulei, vă sfătuim să aplicați culoarea subțire amestecată cu puțin mediu de uscare în ziua în care doriți să începeți să pictați, înainte de a-i acorda suficient timp pentru a se usca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.