Pontaj electronic – ce este, când este util, avantaje

249
Publicitate

Sistemul de pontaj electronic câștigă tot mai mulți adepți, iar acest fapt nu este deloc unul surprinzător, având în vedere că funcționalitățile și avantajele sale sunt mai mult decât extinse. Aceste platforme digitale pot fi de un real folos, în special în vremurile actuale, când munca de acasă este adoptată de către mai multe firme. Desfășurarea de la distanță a activității din câmpul muncii poate prezenta însă dificultăți în ceea ce privește controlul angajaților, dar prin folosirea sistemelor de pontaj electronic se obține acces la date importante, în timp util.

Publicitate

Pontaj electronic – ce este?

Notarea timpului petrecut la locul de muncă este o sarcină care influențează statele de plată ale angajaților. Dacă în trecut prezența era confirmată într-o condică, astăzi tehnologia, dar în special automatizarea iau locul înregistrărilor scrise, ce marchează perioada și intervalul orar în care fiecare angajat își desfășoară munca. Pontajul electronic a apărut ca urmare a introducerii folosirii cartelelor ce se utilizau cu scopul de a monitoriza activitatea fiecărui angajat, din punct de vedere cronologic. Cele mai multe firme au implementat sisteme de pontaj electronic, pe baza unor dispozitive ce au în alcătuire cititoare de cartele, care furnizează date prelucrate și integrate în software-uri, cu scopul de a obține analize, situații și rapoarte.

De ce să faci trecerea la sisteme de pontaj electronic?

Această metodă este una ușor de utilizat, oferind informații valoroase referitoare la date precum timpul pe care angajații îl petrec lucrând, ora la care și-au început și finalizat activitatea, dar, de asemenea, aceștia pot înainta pe platformele de pontaj și cererile de concediu ori alte documente ce justifică absentarea de la locul de muncă (de exemplu, concediile medicale ori anumite evenimente importante, precum nunți, botezuri, decese în familie). Integrarea unor sisteme de pontaj digital contribuie la diminuarea sarcinilor departamentelor responsabile de gestionarea resurselor umane.

Angajatorii pot monitoriza prezența și absența subalternilor, putând lua măsuri atunci când sesizează abateri referitoare la programul de muncă pe care angajații nu îl respectă. Un alt avantaj al integrării sistemelor de pontaj electronic este scoaterea din uz a vechilor registre în care fiecare trebuia să se semneze înainte și după începerea activității.

Sisteme de pontaj electronic – ce avantaje oferă

Implementarea și folosirea acestei metode are avantaje atât pentru angajator, cât și pentru angajat, oferind beneficii semnificative ambelor părțiꓽ

Reducerea timpului necesar colectării datelor de prezență – prin înregistrarea orelor de începere și terminare a perioadei de lucru, fapt ce se produce în mod automat, diminuându-se astfel sarcinile de determinare a prezenței la locul de muncă.

Permiterea prelucrării și integrării datelor în software-uri – prin furnizarea digitală a informațiilor, respectiv integrarea acestora în programele specifice pentru efectuarea pontajului.

Asigurarea corectitudinii și a confidențialității – acest avantaj este deosebit de util în special pentru cei care lucrează în sistem de telemuncă, deoarece angajatorii au acces la date ce contribuie la realizarea grilei de salarizare.

Erorile manuale sunt eliminate complet prin folosirea pontajului electronic – mai mult, se pot înregistra modificări rapide, astfel încât departamentul de HR să fie la curent cu situațiile la zi ale angajaților, inclusiv cu concediile medicale și de odihnă, în vederea respectării drepturilor salariale.

De asemenea, software-urile de pontaj electronic pot fi accesate de către mai mulți utilizatori, pe o serie de device-uri, inclusiv tablete și telefoane. Automatizarea pontajului este implementată din ce în ce mai des, deoarece simplifică task-urile, oferind multiple avantaje angajatorilor, dar și angajaților.

Nu în ultimul rând, pe lângă monitorizarea intervalului orar și a perioadei în care angajații își desfășoară activitatea, se pot exercita sarcini ce țin de administrarea personalului, evaluări, cursuri, compensații și beneficii, dar se pot scoate la concurs și posturile disponibile, candidații aflând rapid de existența acestora, direct din platforma online de pontaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.