Procesul de fabricare al platbandei

635
Publicitate

Pentru a se optine materialul cunoscut sub numele de paltbanda este necesar sa se foloseasca hotel. Otelul este un material dur care ii va creste durata de viata. Exista doua posibilitati de creare a acestui material de constructii, si anume laminarea la cald sau laminarea la rece. Fiecare dintre acestea ducand la un rezultat diferit. Dar procedeul trebuie ales cu grija, caci rezultatele optiune sub extrem de diferite pentru fiecare in parte. De aceea este bine sa studiati caracteristicile proiectului inainte. Datorita faptului ca poate fi optinuta prin doua procedee diferite si versatilitatea acestui material va creste.

Publicitate

De ce sa alegeti platbanda?

In functie de necesitatiile proiectului dumneavoastra, platbanda poate fi un material extrem de util care poate garanta succesul proiectului respectiv. Printre motivele pentru care puteti alege platbanda de aici se numara si:

Fiind un material dur, nu poate fi afectat cu usurinta de factorii externi. Astfel va puteti asigura de faptul ca sunt sanse slabe ca proiectul dumneavoastra sa sufere modificarii ale calitatii.

Fiind un material versatil, acesta va permite taierea si gaurirea.

In cazul in care proiectul dumneavoastra necesita precizie, este mult mai recomandat sa folositi platbanda care a fost laminata la rece.

Cum se schimba proprietatiile platbandei in functie de procesul de laminare folosit?

Atunci cand se doreste sa se produca platbandal, producatorul are optiunea de a alege sa foloseasca procedeul de laminare la cald sau rece. Totul depinde de proprietatiile pe care doreste sa le obtina. Este sa se cunaosca rezultatorul ambelor tipuri de laminare pentru a se lua decizia cea mai potrivita pentru proiectul respectiv. In functie de tipul de laminare aleasa, platbanda va avea o grosime si un aspect diferit. In continuare se vor prezenta cateva diferente ale tipurilor de laminare ale platbandei:

Laminarea la rece – in cazul in care se doreste ca duritatea materialului sa creasca aceasta este cea mai buna optiune. Dar trebuie sa se ia in considerare si faptul ca grosimea materialului nu va fi atat de mare. Iar in legatura cu aspectul, colturile materialului vor fi drepte. In cazul in care clientul isi doreste vopsirea materialului, aceasta optiune este posibila.

Laminarea la cald – pentru a se realiza laminarea la cald, temperatura trebuie sa fie peste cea de recristalizare a otelului. Va rezulta un material dur cu colturi rotunjite. Cea mai buna intrebuintare in acest caz al materialului rezultat este in industria auto, in constructia de conducte, incalzitoare de apa, etc.

Dupa cum se poate observa, in functie de laminarea folosita rezultatele sunt cat se poate de variate, astfel ca trebuie sa se acorde atentie acestui aspect.

platbanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.