Solutii economice pentru pavarea curtii

131
Publicitate

Pavarea aleilor din curte este o provocare atunci cand vrei sa gasesti o solutie ieftina si rezistenta, care sa dea spatiului un aspect frumos si functional.

Pentru ca decizia asupra tipului de pavaj folosit in exterior porneste de la buget, ia in considerare atat costurile initiale pentru realizarea pavajului, cat si cele de intretinere pe termen lung.

Publicitate

Cateva dintre variantele de pavaj despre care s-ar putea potrivi foarte bine in orice curte sunt pavajul din beton simplu, pavajul din pavele vibropresate, pardoseala elicopterizata.

Cat este de important sa calculezi corect costurile lucrarilor de pavare a curtii?

Pavarea curtilor rezidentiale este o investitie destul de mare pentru orice buget, de aceea ar trebui evitate costuri extra, neasteptate. Verifica daca pavajul ales are, dincolo de aspectul estetic, rezistenta, intretinere usoara pe termen lung, daca este simplu de reparat sau inlocuit in cazul in care se deterioreaza.

Beton simplu, pavele vibropresate sau beton elicopterizat?

Pavajul din beton simplu este o optiune comuna pentru pavarea curtilor rezidentiale datorita costurilor initiale reduse. Desi costurile initiale sunt mai mici, pe termen lung apar cheltuieli suplimentare de intretinere deorece betonul simplu are tendinta de a crapa si de a deveni inestetic.

Pavajul din pavele vibropresate este apreciat pentru ca arata foarte frumos si ofera posibilitatea de a crea modele personalizate. Cu toate acestea, trebuie sa fii constient de costurile si cerintele de intretinere.  Initial, costul pavelelor vibropresate este mai mare decat cel al betonului simplu. Chiar daca aleile din pavale vibropresate sunt supuse in timp deteriorarii, avariilor, pavelele sunt relative usor de inlocuit.

Pavajul din beton elicopterizat – cea mai ieftina si mai rezistenta solutie pentru aleile din jurul casei

Betonul elicopterizat reprezinta cea mai buna solutie pentru pavarea curtilor rezidentiale.

Costurile initiale sunt mai accesibile decat in cazul altor pavaje, cum ar fi pavajul din pavele vibropresate, iar durabilitatea este crescuta in comparatie cu pavajul din beton simplu sau pavele vibropresate, necesitand mai putine reparatii si intretinere pe termen lung.

Betonul elicopterizat devine astfel cea mai buna solutie pentru pavarea curtilor rezidentiale, datorita pastrarii aspectului timp indelungat, a costurilor accesibile, intretinerii usoare si a posibilitatii de a adapta aspectul prin adaugarea de culori variate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.